Ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε ούτε στη Σερβία και έκλεισε θέση στους ομίλους του Γιουρόπα

Αφεντικό!

Σαν στο σπίτι του, ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-0 την Τσουκαρίτσκι στο γήπεδο του Λέσκοβατς που είχε μετατραπεί σε… μικρό Καραϊσκάκη, τσεκάροντας και τυπικά (με συνολικό σκορ 6-1) το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

  • Από τον Χάρη Δάντση

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν και στη Σερβία πως είναι κλάσεις ανώτεροι από τους Σέρβους και για 13η διαδοχική σεζόν θα βρεθούν σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μαθαίνοντας σήμερα (14.00) τους αντιπάλους τους. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, που δεν υπολόγιζε τους Κίνι και Ιμπόρα, έβαλε στα άκρα της άμυνας τους Βρουσάι και Ροντινέι (αριστερά), τον Εσε μπροστά από τα στόπερ και τους Μασούρα, Φορτούνη, Μπιέλ πίσω από τον Ελ Κααμπί. Οι Πειραιώτες έχοντας τη δυναμική συμπαράσταση του κόσμου τους κυριάρχησαν πλήρως, με καλή κυκλοφορία, πίεση ψηλά, ευκαιρίες και δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Εσε είχε δοκάρι στο 13′, ενώ στο 21′ χάθηκε διπλή ευκαιρία με τους Ρέτσο και Μασούρα. Ο τελευταίος επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ανοίγοντας το σκορ στο 34′, ύστερα από ατομική προσπάθεια του Μπιέλ. Στο 39′ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ γκολ του Ελ Κααμπί, ενώ με τη συμπλήρωση του 45λεπτου ο Μπιέλ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0.

Με το πόδι κολλημένο στο γκάζι μπήκαν οι παίκτες του Μαρτίνεθ και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ρέτσο να κάνει με το κεφάλι το 3-0 στο 53′, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, που συμπλήρωσε 300 συμμετοχές με τα «ερυθρόλευκα». Από κει και έπειτα οι δύο προπονητές ανακάτεψαν την… τράπουλα. Ο Ολυμπιακός πίεσε και για τέταρτο τέρμα, κυρίως με τον Ελ Αραμπί, που όμως δεν ήρθε ποτέ.

Διαιτητής: Ντάνι Μάκελι (Ολλανδία).

ΤΣΟΥΚΑΡΙΤΣΚΙ (Μίλαν Λέσνιακ): Σαμούροβιτς, Στεβάνοβιτς, Σούμποτιτς, Ντρέζγκιτς (81′ Σεραφίμοβιτς), Τόσιτς, Στάνκοβιτς (78′ Κόβατς), Σισοκό, Μιλαντίνοβιτς (64′ Αλίνβι), Νίκσεβιτς, Γιάνκοβιτς (46′ Ζε Μάριο), Ιβάνοβιτς (78′ Οβούσου).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος (57′ Πορόζο), Φρέιρε, Βρουσάι, Καμαρά (46′ Αλεξανδρόπουλος), Εσε, Μασούρας (68′ Καρβάλιο), Φορτούνης (57′ Σκάρπα), Μπιέλ, Ελ Κααμπί (46′ Ελ Αραμπί).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα