Ο ΠΑΟΚ συνέτριψε τον Ολυμπιακό με 2-4 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και φώναξε «παρών» στη μάχη του τίτλου

Αλωσε το Φάληρο!

Αλωσε το Καραϊσκάκη ο ΠΑΟΚ, συντρίβοντας με το απίστευτο 4-2 τον Ολυμπιακό για τη 10η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, βροντοφωνάζοντας «παρών» στη μάχη του τίτλου.

  • Από τον Χάρη Δάντση

Οι Τόμας (56′, 65′), Ζίβκοβιτς (38′), Οζντόεφ (78′) και… Ραζβάν Λουτσέκου υπέγραψαν το θρίαμβο των «ασπρόμαυρων», ενώ το γκολ των απογοητευτικών «ερυθρολεύκων» πέτυχε ο Φορτούνης (86′) και ο Μασούρας στο 90+8.

Σχήμα με ενισχυμένη τη μεσαία γραμμή (4-3-3), αποτελούμενο από τους Εσε, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλο, παρέταξε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Από την πλευρά του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου επιστράτευσε τον Κετζιόρα, αποτελώντας τον παρτενέρ του Κουλιεράκη στο κέντρο της «ασπρόμαυρης» άμυνας, ενώ τοποθέτησε τον Μουργκ στο «10» αντί του Κωνσταντέλια.

Είχαν την πρωτοβουλία

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν βρήκαν τους χώρους που θα ήθελαν για να απειλήσουν όσο θα ήθελαν, με τον Μεϊτέ του «Δικεφάλου του Βορρά» να δεσπόζει στη μεσαία γραμμή.

Οταν βρήκαν πεδίο δράσης, ο Ποντένσε δεν μπόρεσε να νικήσει από πλεονεκτική θέση τον Κοτάρσκι, που κράτησε το «μηδέν» στο 23′. Οι παίκτες του Λουτσέσκου μπορεί να μην είχαν τη μεγάλη φάση, όμως πατούσαν εύκολα την αντίπαλη περιοχή, και σε μία ταχύτατη αντεπίθεση, έπειτα από λάθος των Καμαρά και Αλεξανδρόπουλου στη μεσαία γραμμή, άνοιξαν το σκορ με πλασέ του Ζίβκοβιτς στο 38′, το οποίο δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Πασχαλάκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως και στα προηγούμενα δύο ντέρμπι με την «big 4» η ομάδα του Πειραιά βρέθηκε πίσω στο σκορ (με ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια και Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη), καταφέρνοντας να ισοφαρίσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μαρτίνεθ έριξε στη μάχη τον Μασούρα αντί του Αλεξανδρόπουλου, κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του Πειραιά. Οι «ασπρόμαυροι» άντεξαν στην πίεση και στο 54′ κέρδισαν πέναλτι με τον Μπράντον Τόμας (από τον Πορόσο), ενώ ο ίδιος έκανε από την άσπρη βούλα το 2-0 (56′) για τον ΠΑΟΚ.

Με τη σέντρα ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μπει εκ νέου στο ματς, βρίσκοντας δίχτυα με τον Ελ Κααμπί, όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ (58′). Ο ΠΑΟΚ σε ακόμα μία αντεπίθεση βρήκε δίχτυα με τον Τόμας έπειτα από ασίστ του Μουργκ κάνοντας το 3-0 στο 66′, ενώ το κερασάκι έβαλε ο Οζντόεφ έπειτα από… σόου του Κωνσταντέλια για το 4-0 στο 78′. Το 4-1 έκανε ο Φορτούνης με γκολ στο 86′ και στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μασούρας το τελικό 4-2.

Διαιτητής: Ντάνιελ Σλάγκερ (Γερμανία).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Πορόσο, Ρέτσος, Κίνι (65′ Σολμπάκεν), Εσε (81′ Καρβάλιο), Αλεξανδρόπουλος (46′ Μασούρας), Καμαρά, Ποντένσε (73′ Σκάρπα), Φορτούνης, Ελ Κααμπί (73′ Γιόβετιτς).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ (89′ Τσιγγάρας), Οζντόεφ (89′ Σβαμπ), Μουργκ, Ζίβκοβιτς (89′ Τζίμας), Τάισον (73′ Κωνσταντέλιας), Τόμας (82′ Ντεσπόντοφ).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα