Από 0-2 η ΑΕΚ «κατάφερε» να αφήσει βαθμούς στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό (2-2)

Χαρακίρι!

Ιδανική αυτόχειρας αποδείχθηκε η ΑΕΚ! Η «Eνωση» προηγήθηκε με 2-0 πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 15λεπτο του παιχνιδιού (!), όμως ο Παναιτωλικός δεν παράτησε το ματς και πήρε την ισοπαλία (2-2).

  • Από τον Γιώργο Σηφάκη

H ομάδα του Αλμέιδα γνώριζε εκ των προτέρων πως το ματς στο Αγρίνιο ήταν καθοριστικό, με δεδομένο πως θα της έδινε το δικαίωμα να ανέβει στην κορυφή. Ηθελαν λοιπόν να συνδυάσουν τη νίκη με μια καλή εμφάνιση, προκειμένου να πάρουν τα πάνω τους και ψυχολογικά μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη μόλις την περασμένη Πέμπτη, μετά το 3-1 από τον Αγιαξ.

Παρά τις πολλές απουσίες βασικών παικτών, η ΑΕΚ ήθελε να συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου, όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό, παρότι όλα ξεκίνησαν ιδανικά, με προβάδισμα δύο γκολ στο 15λεπτο. Εκανε το τέλειο ξεκίνημα στο ματς, με τον Λιβάι Γκαρσία να ανοίγει το σκορ (0-1) πριν καν συμπληρωθεί το δεύτερο λεπτό. Ο Παναιτωλικός φαινόταν να ισορροπεί, όμως η ΑΕΚ απλοποίησε τα πράγματα στο 14′ με τον Νίκλας Ελίασον.

Ο Σουηδός με φανταστικό σουτ στο «γάμα» του Καπίνο έδωσε σαφές προβάδισμα νίκης (0-2) στην «Ενωση», που λίγο νωρίτερα είχε απειλήσει και με τον Πέτρο Μάνταλο. Στο 34΄, και παρότι η ΑΕΚ πίεζε και είχε ευκαιρίες και για άλλα γκολ, άλλαξαν τα δεδομένα. Ο Μουκουντί στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα βρήκε τον Μλάντεν, με τον Μανούχο να δείχνει την άσπρη βούλα.

Ο VAR συμφώνησε μαζί του και ο Παναιτωλικός στο 37′ είδε τον Ζοάο Πέδρο να ευστοχεί με «σκαφτή» εκτέλεση (1-2). Στο 65′, οι Αγρινιώτες κατάφεραν με σουτ του Μπαλντασάρα που κόντραρε ελάχιστα στον Μουκουντί, να φτάσουν στο 2-2 και, παρά τις προσπάθειες της ΑΕΚ, τίποτα δεν άλλαξε. Απίστευτο χαρακίρι και τεράστια χαμένη ευκαιρία για το τρίποντο, που θα έφερνε την ΑΕΚ μόνη πρώτη στην κορυφή ύστερα από 14 αγωνιστικές. Ωστόσο, η «Ενωση» φωνάζει για πέναλτι στον Βίντα στην τελευταία φάση.

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας).

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Οικονόμου, Μπρούνο Ντουάρτε, Μλάντεν, Λιάβας, Χουάνπι (64′ Καρέλης), Μπαλντασάρα, Χατζηθεοδωρίδης (81′ Μπελεβώνης), Τορεχόν, Φρεντερίκο Ντουάρτε, Πέδρο (90′ Τσιγγάρας)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μοχαμάντι (86′ Φαν Φέερτ), Μουκουντί (86′ Μήτογλου), Βίντα, Σιντιμπέ (68′ Ρότα), Σιμάνσκι (68′ Γιόνσον), Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Ζίνι (68′ Τσούμπερ), Λιβάι Γκαρσία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα