Η ΑΕΚ μπήκε στο νέο έτος με «γκάζια» και νίκησε 3-0 τον Βόλο στην «OPAP Arena»

Με το δεξί!

Με εμφατικό τρόπο ξεκίνησε το 2024 η ΑΕΚ, κερδίζοντας 3-0 τον Βόλο στην άδεια «OPAP Arena». Οι «κιτρινόμαυροι» πετούσαν… φωτιές επιθετικά, με τον Λιβάι Γκαρσία να πετυχαίνει δύο γκολ (32′, 51′) και τον Αμραμπατ να βάζει το… κερασάκι στο 73′, ενώ το «μηδέν» κράτησε στα μετόπισθεν ο εξαιρετικός Στάνκοβιτς.

Θετική εμφάνιση έκανε και ο Πήλιος, ο οποίος ελλείψει των διεθνών Ιρανών Μοχαμάντι και Χατζισαφί κάλυψε το αριστερό άκρο της άμυνας και τα πήγε περίφημα, ενώ θέση βασικού πήρε κανονικά ο Βίντα, παρότι είχε αποκομίσει θλαστικό τραύμα στην προπόνηση. Η «Ενωση» ανέβασε στροφές επιθετικά μετά το μισάωρο, ανοίγοντας το σκορ με τον Λιβάι Γκαρσία, που τρύπωσε στη βολιώτικη άμυνα και έκανε το 1-0 στο 32′, σκοράροντας για πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι. Η ομάδα του Λόπεθ, που δεν είχε στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Καλογερόπουλο, αλλά και τους Γκλάβτσιτς και Τσοκάνη, αντέδρασε και δημιούργησε μεγάλες ευκαιρίες με τους Ντέλετιτς και Ασλανίδη στο 43′, που εξουδετέρωσε ο Στάνκοβιτς.

Κυριαρχία

Σημαντική φάση για να κάνει το 2-0 είχε και ο Πινέδα για την ΑΕΚ, στο 44′. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «κιτρινόμαυροι» κυριάρχησαν πλήρως. Ο Γκαρσία, με πέναλτι που καταλογίστηκε με χρήση VAR, ανέβασε τον δείκτη του σκορ (2-0) στο 51′, πετυχαίνοντας για πρώτη φορά φέτος δύο γκολ. Στο 55′ ο Τσούμπερ άγγιξε το 3-0, ενώ στο ίδιο λεπτό ο Ασλανίδης απώλεσε σημαντική ευκαιρία για να μειώσει στο σκορ, με τον Στάνκοβιτς να φωνάζει εκ νέου «παρών». Τελικά, το 3ο γκολ για τον «Δικέφαλο» προήλθε από μια εξαιρετική αντεπίθεση με σκόρερ τον Αμραμπατ στο 73′. Το σκορ αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον Αλμέιδα να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε άλλους παίκτες εν όψει της μάχης με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης (Αθηνών).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα (74′ Πισάρο), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Σιμάνσκι (75′ Γιόνσον), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον (63′ Αμραμπατ), Τσούμπερ (63′ Μάνταλος), Γκαρσία (75′ Πόνσε).

ΒΟΛΟΣ (Ανχελ Λόπες): Κόστιτς, Τάχατος, Ασλανίδης, Σιέλης, Μύγας (70′ Λούνα), Αλχο (39′ λ. τρ. Κίτσος), Τρουιγέ, Κόμπα (70′ Μπερτόλιο), Ντέλετιτς, Γκαρσία (70′ Μεταξάς), Μωραΐτης (83′ Καραγιάννης).


Αλμέιδα: Χωρίς κόσμο είναι σαν να παίζουμε σε μια πλατεία

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη και την εμφάνιση της ΑΕΚ έμεινε ο Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος στάθηκε στο ότι δεν υπάρχει κόσμος στο γήπεδο. «Σε όλο τον κόσμο να έχει ένα όμορφο 2024. Θέλαμε τους τρεις βαθμούς, κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Ο Βόλος άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού του, μας δυσκόλεψε, αλλά μετά καταφέραμε να ελέγξουμε το παιχνίδι.

Χαίρομαι όταν παίζουν καλά νεαροί ποδοσφαιριστές. Χρειάζεται χρόνο για να είναι στο επίπεδο που θέλουμε, αλλά ήταν καλό. Είναι θλιβερό χωρίς κόσμο το ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο είναι θέαμα, πάθος και με οικογένειες. Χωρίς κόσμο είναι σαν να παίζουμε σε μια πλατεία» υποστήριξε ο τεχνικός της «Ενωσης».

Από την άλλη, ο προπονητής του Βόλου Ανχελ Λόπες τόνισε μεταξύ άλλων: «Δείξαμε καλή εικόνα. Είμαι ευχαριστημένος από αυτό. Στο πρώτο ημίχρονο μπλοκάραμε την ΑΕΚ πριν πετύχει το γκολ. Είχαμε ευκαιρίες για να ισοφαρίσουμε. Στο πέναλτι, ειλικρινά, δεν καταλάβαμε τι έγινε. Από εκεί και πέρα δεν καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τα καλά στοιχεία και να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα