ΑΕΚ και ΠΑΟ ήρθαν ισόπαλοι 2-2 σε ένα εξαιρετικό ντέρμπι, όμως το αποτέλεσμα δεν ικανοποιεί κανέναν

Ε«χ»ασαν και οι δύο

Σε ένα χορταστικό ματς ΑΕΚ και Παναθηναϊκός μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις μένοντας στο 2-2. Ο Τερίμ κόντρα στην ποιοτικότερη ΑΕΚ ξεκίνησε το παιχνίδι με αλχημείες, βάζοντας τον Κώτσιρα αμυντικό χαφ. Ο Αλμέιδα πολύ έξυπνα έλεγξε το παιχνίδι προσέχοντας την άμυνά του.

  • Από τον Γιώργο Σηφάκη

Μάλιστα, στην πρώτη αξιόλογη επιθετική προσπάθεια η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 24′. Βαθιά μπαλιά του Σιμάνσκι προς τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος έφυγε από κανονική θέση, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του, βγήκε τετ α τετ με τον Λοντίγκιν, πλάσαρε ψύχραιμα και άνοιξε το σκορ (1-0). Οι «πράσινοι» αντέδρασαν γρήγορα και στο 31′ έφεραν το ματς στα ίσια. Σε εκτέλεση φάουλ η άμυνα της ΑΕΚ δεν απομάκρυνε την μπάλα, αυτή έφτασε αριστερά στον Χουάνκαρ. Ο Ισπανός μπακ έκανε γλυκιά σέντρα και ο Γεντβάι με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα (1-1). Η ομάδα του Τερίμ είχε ακόμα μία καλή ευκαιρία στο 41′ με τον Βερμπιτς και γενικά μετά το γκολ της «Ενωσης» ήταν ανώτερος στο χορτάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς συνέχισε σε χαμηλό τέμπο, χωρίς ποιότητα και με λίγες φάσεις. Η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Βαγιαννίδη στο 50′ και πέτυχε γκολ στο 59′ με τον Γκαρσία, αλλά ακυρώθηκε από τον διαιτητή, που κλήθηκε να δει τη φάση για φάουλ του Σιμάνσκι πάνω στον Μπερνάρ και έπειτα από λίγο έδωσε την παράβαση. Στο 66′ ο Παναθηναϊκός έκανε την ανατροπή στο σκορ. Σε εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ προς το δεύτερο δοκάρι ο Κώτσιρας πήρε την κεφαλιά πάσα προς τον Αράο, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-2).

Η ισοφάριση

Στο 90’+6′ η ΑΕΚ έφερε το ματς στα ίσια (2-2) με πέναλτι του Γκαρσία (χέρι Ζέκα). Μάλιστα στο 90’+9′ ο Αραούχο έχασε ευκαιρία να δώσει τη νίκη στην ΑΕΚ. Πριν από το ματς «αποκαλύφθηκε» η επετειακή φανέλα για τα 100 χρόνια της ΑΕΚ! Ξεχωρίζουν οι τρεις οριζόντιες χοντρές μαύρες ρίγες και φυσικά το επετειακό σήμα. Το σχέδιο της φανέλας είναι εμπνευσμένο από το σχέδιο της φανέλας που φορούσε η ΑΕΚ τη σεζόν 1931-32, όταν κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της, το Κύπελλο Ελλάδας.

Τέλος, δύο πανό είχαν αναρτηθεί στα δύο πέταλα της «OPAP Arena». Εκείνο στο πέταλο της Original 21 έγραφε: «Ο πόνος που δεν γίνεται δάκρυ γίνεται μίσος και οργή. Το αίμα του Μιχάλη Κατσουρή δεν θα ξεχαστεί». Το πανό στο απέναντι πέταλο έγραφε: «Για αυτούς που φύγαν νωρίς και οι γειτονιές τρέμαν στο διάβα τους. Μιχάλης Κατσουρής, αθάνατος».

Διαιτητής: Αλ Χακίμ Μοχαμέντ (Σουηδία).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Ρότα, Κάλενς, Βίντα, Πινέδα (63′ Μάνταλος), Σιμάνσκι (78′ Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (63′ Αραούχο), Αμραμπατ (78′ Ελίασον), Τσούμπερ (78′ Πισάρο), Λιβάι Γκαρσία.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ (Μλαντένοβιτς), Ιωαννίδης (86′ Σπόραρ), Μπερνάρ (78′ Ζέκα), Μαντσίνι (75′ Αϊτόρ), Γεντβάι, Κώτσιρας, Βιλένα, Αράο, Βέρμπιτς (75′ Λημνιός).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα