Η Εθνική, έχασε από τη Γεωργία στα πέναλτι και μένει εκτός Euro

Ονειρο ήταν…

Ονειρο ήταν και πάει! Η Εθνική δεν μπόρεσε να σκοράρει σε 120′, έμεινε στο 0-0 και στα πέναλτι (4-2) η Γεωργία πανηγύρισε μία ιστορική πρόκριση. Κρίμα και άδικο, γιατί είμαστε καλύτεροι, αλλά αυτά έχει το ποδόσφαιρο.

  • Από τον Γιώργο Σηφάκη

Η ατμόσφαιρα στο «Μπόρις Παϊχάντζε» για τον τελικό μεταξύ της Γεωργίας και Ελλάδας ήταν καυτή, ενώ οι Ελληνες παίκτες μπήκαν παθιασμένα στο γήπεδο. Πήραν τον χώρο του κέντρου, επέβαλαν τον ρυθμό τους και οι Γεωργιανοί έμειναν κάτω από τη γραμμή του κέντρου προσπαθώντας να χτυπήσουν με αντεπιθέσεις. Το παιχνίδι ήταν πραγματική μάχη σώμα με σώμα. Οι Γεωργιανοί ταμπουρωμένοι περίμεναν απλά ένα λάθος για να δημιουργήσουν προβλήματα. Ματς με πολλή τακτική, ακόμα περισσότερη υπομονή και γερά νεύρα. Η μοναδική φάση του πρώτου ημιχρόνου έγινε στο 45′. Ο Ζιβζιβάτζε εκτέλεσε το φάουλ απευθείας, ενώ ο Βλαχοδήμος με εντυπωσιακό τρόπο έδιωξε σε κόρνερ. Η Εθνική μπορεί να είχε την υπεροχή, αλλά δεν δημιούργησε ευκαιρίες. Μάλιστα, στο τέλος υπήρξαν ένταση και νεύρα ανάμεσα σε Μάνταλο και Κβαρατσχέλια. Στον αγωνιστικό χώρο μπήκαν άνθρωποι των δύο ομάδων, με τον Μαρτσίνιακ να αποβάλει τον Τζαβέλλα, που ήταν εκτός αποστολής, και τον Γιόργκι Λόρια, τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα και πρώην του ΟΦΗ.

Στο δεύτερο μέρος το ματς ήταν ακριβώς στο ίδιο μοτίβο. Ο Ιωαννίδης έκανε σπουδαίο ματς ψηλά, σχεδόν κάθε του επαφή ήταν θετική, κέρδιζε στημένες φάσεις και ανανέωνε κατοχές. Δεν είχε πάρει όμως βοήθειες από τους ακραίους. Οι Γεωργιανοί, που ήταν εντελώς ακίνδυνοι στο δεύτερο ημίχρονο, προσπάθησαν με κλειστή άμυνα να κρατήσουν το μηδέν και τα κατάφεραν, στέλνοντας το ματς στην παράταση. Η Εθνική, αφού έχασε ευκαιρία με τον Μπακασέτα, είχε κεφαλιά στο δοκάρι με τον Μαυροπάνο στο 103′ και φοβερή χαμένη ευκαιρία με τον Ρότα στο 104′. Στο 105′ ο Μικεαουτάτζε πήρε την μπάλα, έφυγε στα δεξιά, γύρισε στον Νταβιτασβίλι και ο Βλαχοδήμος έκανε την απόκρουση του αγώνα. Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης η κούραση ήταν ο πρωταγωνιστής. Ετσι η πρόκριση στα τελικά του Euro 2024 κρίθηκε στα πέναλτι. Εκεί: Κοτσορασβίλι 1-0, Μπακασέτας (απόκ.), Καϊτασβίλι 2-0, Μασούρας 2-1, Μικελτάτζε (άουτ), Μπουχαλάκης 2-2, Ντβάλι 3-2, Γιακουμάκης (άουτ), Κβερβεσκίλι 4-2.

Διαιτητής: Σιμόν Μαρτσίνιακ (Πολωνία).

Γεωργίας (Βίλι Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι, Κβερκβέλια, Κάσια, Ντβάλι, Σενγκέλια (87′ Τσιταϊσβίλι), Κακαμπάτζε, Κιτεϊσβίλι (104′ Κβερβεσκίλι), Κοτσορασβίλι, Τσακβεντάτζε (104′ Νταβιτασβίλι), Κβαρατσχέλια (109′ Κβιλιτάια), Ζιβζιβάτζε (74′ Μικελτάτζε).

Ελλάδας (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (60′ Ρότα), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (106′ Ρέτσος), Τσιμίκας, Κουρμπέλης (67′ Σιώπης), Μάνταλος (99′ Μπουχαλάκης), Μπακασέτας, Μασούρας, Πέλκας (60′ Κωνσταντέλιας), Ιωαννίδης (91′ Γιακουμάκης).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα