Η ΑΕΚ σκόρπισε με 3-0 τον Παναθηναϊκό και είναι αγκαλιά με την κατάκτηση της κούπας για δεύτερη σερί σεζόν

Φαβορί για τον τίτλο

Τον διέσυρε! Μόνο μία ομάδα υπήρχε χθες στην «Αγια-Σοφιά»! Η ΑΕΚ σκόρπισε με 3-0 τον Παναθηναϊκό, και… λίγα ήταν. Η ομάδα του Ματίας Αλμειδα έπαιξε τρομερό ποδόσφαιρο και πλέον είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η ιαχή «Να τοι, να τοι οι πρωταθλητές» δονεί ακόμα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

  • Από τον Γιώργο Σηφάκη

Η ΑΕΚ μπήκε από τα πρώτα λεπτά με το… μαχαίρι στα δόντια, αντίθετα από τον Παναθηναϊκό, που μπήκε επιφυλακτικά και το πλήρωσε. Ο Ελίασον έκλεψε την μπάλα, ο Πινέδα την κουβάλησε και έδωσε ξανά στον Σουηδό, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της «Ενωσης». Η ομάδα του Αλμέιδα στα πρώτα 20΄ ήταν καταιγιστική.

Οι παίκτες του κέρδιζαν όλες τις προσωπικές μονομαχίες και έκλεισαν τους «πρασίνους» στο μισό γήπεδο. Από το σημείο εκείνο και μετά ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε, αλλά η ΑΕΚ ήταν… φωτιά στις αντεπιθέσεις. Και ενώ το παιχνίδι κυλούσε σε χαλαρούς ρυθμούς, ο Ακαϊντίν έκανε την… γκάφα της χρονιάς. Ο Πόνσε έκλεψε την μπάλα ύστερα από ολέθριο λάθος του Τούρκου (προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα στον Ντραγκόφσκι και έκανε «τσαφ)», βγήκε τετ α τετ με τον «πράσινο» γκολκίπερ και με υπέροχο πλασέ έκανε το 2-0.

Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη, ο Παναθηναϊκός δεν δημιούργησε ούτε φάση και δίκαια βρέθηκε πίσω στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ μπήκε το ίδιο δυνατά, ο Τερίμ έβγαλε τον αρνητικό Λημνιό, ρίχνοντας στο ματς τον Σπόραρ, αλλά οι «πράσινοι» ήταν και πάλι από κακοί έως… φαντάσματα. Η «Ενωση» υπήρχαν στιγμές που έπαιξε φανταστικό ποδόσφαιρο και έδειξε σε όλους ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Μάλιστα, στο 60΄ θα μπορούσε να κάνει το 3-0, αλλά η μπάλα σταμάτησε δύο φορές στα δοκάρια. Την πρώτη από επέλαση του Πινέδα και τη δεύτερη από σουτ εξ επαφής του Πόνσε στο 62΄. Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε στο 69΄ ο Ελίασον. Ο Πινέδα μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και πάσαρε στον Γκατσίνοβιτς. Αυτός εκτέλεσε με προβολή, αλλά ο Ντραγκόφσκι τον σταμάτησε. Ο Ελίασον, ωστόσο, ακολουθούσε σαν τρέιλερ και από κοντά έκανε το 3-0. Και θα μπορούσε να βάλει κι άλλα…

Διαιτητής: Βιλί Ντελαζό (Γαλλία).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (76΄ Αμπραμπατ), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (82΄ Μάνταλος), Ελίασον (76΄ Μήτογλου), Αραούχο (58΄ Γκατσίνοβιτς), Πόνσε (76΄ Γκαρσία).

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (77΄ Βαγιαννίδης), Ακαϊντίν, Γεντβάι, Χουάνκαρ (64΄ Μλαντένοβιτς), Αράο, Λημνιός (46΄ Σπόραρ), Παλάσιος (46΄ Βιλένα), Τσέριν, Μπακασέτας (64΄ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα