Ο Ολυμπιακός με «μπόμπερ» Ελ Κααμπί στον τελικό του Conference league

Θρύλος της Ευρώπης!

Κάτι μαγικό! H μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας του ήταν η χθεσινή, μέχρι την επόμενη!

  • Από τον Θοδωρή Λιναρδο

Ο Ολυμπιακός πανηγυρίζει τη μεγαλειώδη πρόκριση στον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ,στέλνοντας τους «χωριάτες» της Αστον Βίλα σπίτι τους. Μετά το 2-4 ήρθε το χθεσινό 2-0 στο φλεγόμενο Καραϊσκάκη, με σκόρερ -ποιον άλλον;- τον Ελ Κααμπί, για την τελική υπογραφή και το κλείσιμο θέσης στην «OPAP Arena» (29/5), όπου οι «ερυθρόλευκοι» θα διεκδικήσουν το τρόπαιο κόντρα στη Φιορεντίνα! «Κάηκαν» ο Πειραιάς και το Πασαλιμάνι από το ξέφρενο γλέντι, που κράτησε έως το πρωί…

Στο 10′ ήρθε το 1-0 από τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης. Η μπαλιά του Ροντινέι βρήκε τον Ποντένσε, από εκεί στον Κίνι, εκείνος γύρισε στον Ελ Κααμπί και με πλασέ ο Μαροκινός «μπόμπερ» έκανε το 1-0, μέσα σε αποθέωση. Οι Αγγλοι έψαξαν άμεσα ένα γκολ, είχαν την κατοχή, αλλά ο Ολυμπιακός έκλεινε σωστά τους χώρους. Πίεσαν με Μπέιλι και Ντιν οι Βρετανοί, ενώ στο 24′ δύο σουτ από Γουότκινς και Λουίζ βρήκαν σε αμυνόμενους των Πειραιωτών. Στη συνέχεια της φάσης ο Λουίζ δοκίμασε σουτ, αλλά σταμάτησε στον κέρβερο Τζολάκη. Στο 37′ ο Μαρτίνες σταμάτησε προσπάθεια του Φορτούνη, σε ένα ματς στο οποίο πλέον είχε ανοίξει ο ρυθμός, με τη Βίλα να πιέζει και τον Ολυμπιακό να κρατά σφικτά την πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός στην πορεία κρατούσε το τέμπο, ο Ιμπόρα έδινε μάχες μέχρι να αντικατασταθεί, ο Ροντινέι έτρεχε χιλιόμετρα, με τα νεύρα των Αγγλων όσο περνούσε η ώρα να αυξάνονται. Και το Καραϊσκάκη στο πόδι για τη μεγάλη πρόκριση, στην οποία έβαλε τυπική σφραγίδα ο Ελ Κααμπί στο 80′ για το 2-0, φτάνοντας τα πέντε γκολ εναντίον της Βίλα! Ο Ολυμπιακός ήταν πια στον τελικό! Στο γήπεδο βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- σύσσωμη η ομάδα μπάσκετ, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να αποθεώνεται, ενώ παρών ήταν και ο Γιώργος Πρίντεζης.

Διαιτητής: Φέλιξ Τσβάιερ (Γερμανία).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Κίνι (77′ Αποστολόπουλος), Εσε, Ιμπόρα (73′ Ορτα), Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (63′ Μασούρας), Ελ Κααμπί.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ (Ουνάι Εμερι): Μαρτίνες, Κας (86′ Χέιντεν), Κάρλος (65′ Ιρεγκμπούναμ), Τόρες, Ντιν (86′ Μάνρο), Κόνσα, Μακγκίν, Μπέιλι (86′ Κέλιμαν), Λουίζ, Ντιαμπί (58′ Ντουράν), Γουότκινς.

• Η Λεβερκούζεν (2-2 με τη Ρόμα) και η Αταλάντα (3-0 τη Μαρσέιγ) είναι το ζευγάρι του τελικού στο Europa league

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα