Επτάστερος ο επικός ΠΑΟ

Ο «βασιλιάς» του ευρωπαϊκού μπάσκετ ταπείνωσε τη Ρεάλ και επέστρεψε στον θρόνο του έπειτα από 13 χρόνια!

Η Ευρώπη προσκυνάει τον «βασιλιά» της! Το 7ο αστέρι στη χιλιοδοξασμένη φανέλα του έραψε χθες ξανά στο Βερολίνο ο Παναθηναϊκός του αναμορφωτή Εργκίν Αταμάν, του τεράστιου αρχηγού Κώστα Σλούκα (ο αρχηγός του Παναθηναϊκού είχε 24 πόντους, 2/2 δίποντα, 4/4 τρίποντα, 8/9 βολές, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 7 κερδισμένα φάουλ σε 24 λεπτά!) και όλων των «πράσινων» γιγάντων, κερδίζοντας τη «βασίλισσα» Ρεάλ Μαδρίτης με 95-80 και παίρνοντας την 7η Euroleague σε 8 συμμετοχές. ΕΠΟΣ!

  • Αποστολή στο Βερολίνο Γιώργος Σηφάκης

Η Ρεάλ ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν ήταν Ολυμπιακός. Στο πρώτο ημίχρονο την πάτησε όπως οι «ερυθρόλευκοι» και πήγε στον ρυθμό των Μαδριλένων. Ο Ναν κατάφερε, παίζοντας πολύ έξυπνα, να πάρει το 2ο φάουλ του Ταβάρες μόλις στο 4΄, όμως συνολικά οι «πράσινοι» άμυνα δεν έπαιζαν. Η ευστοχία πάντως και των δύο ομάδων ήταν εντυπωσιακή, με το σκορ να παίρνει νωρίς νωρίς την …ανηφόρα (22-17).

Η κακή άμυνα της ομάδας του Αταμάν έδωσε την ευκαιρία στη Ρεάλ να πετύχει 36 πόντους στα πρώτα 10΄ – μιλάμε για πολύ κακό οιωνό. Ομως οι «πράσινοι» ήταν αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Εσφιξαν την άμυνά τους και μείωσαν στους 6 (41-35 στο 14΄). Ενα σερί 8-0 σε 2,5 λεπτά αμυντικής αποτελεσματικότητας ήταν ό,τι πρέπει, με τον Λεσόρ να σηκώνει το βάρος. Μάλιστα, οι «πράσινοι» έφτασαν στον πόντο (46-45 στο 18΄) τη διαφορά με την άμυνα για σεμινάριο που έπαιζαν στο δεύτερο δεκάλεπτο. Μία αντεπίθεση που μετέτρεψε την «Uber Arena» σε… ΟΑΚΑ από τον φοβερό «πράσινο» λαό. Γενικά απίθανο πρώτο μέρος από τις δύο καλύτερες ομάδες της χρονιάς.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει βρει πολλή δημιουργία, άντεξε όμως στο -14 και ήταν ζωντανός στη διεκδίκηση του τροπαίου. Στην επίθεση ο Σλούκας με τον Λεσόρ ήταν όλα τα λεφτά, και πολύ καλοί οι Χουάντσο και Βιλτόζα (έκανε τρομερή δουλειά πάνω στον Καμπάτσο) στην άμυνα. Το γήπεδο πήρε φωτιά μόλις ο Ναν έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό στο 24΄ με 56-58 πρώτη φορά στο ματς. Κι αν η δεύτερη περίοδοςς ήταν εξαιρετική αμυντικά, η τρίτη ήταν μαγεία, με μόνο 7 πόντους παθητικό! Στην τέταρτη περίοδο η «πράσινη» μηχανή ήταν ασταμάτητη. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε την πρωταθλήτρια Ευρώπης με 95-80, την αποκαθήλωσε από τον θρόνο της και φόρεσε το στέμμα στο κεφάλι του.

Δεκάλεπτα: 36-25, 54-49, 61-64, 80-95.

Ρεαλ (Τσου Ματέο): Κοζέρ 3, Ρούντι 2, Καμπάτσο 14(2), Χεζόνια 8(1), Ροντρίγκεθ 11(1), Πουαριέ 8, Ταβάρες 4, Γιουλ 6(2), Γιαμπουσέλε 6(2), Εντιαγέ 8 (2), Μούσα 15(1)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Βιλντόζα 3(1), Σλούκας 24(4), Παπαπέτρου 4(1), Γκραντ 11(2), Ναν 21(2), Λεσόρ 17, Ερνανγκόμεθ 5, Μήτογλου 8(2).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα