Η απόκτηση τερματοφύλακα είναι γεγονός! Σήμερα ο Παναθηναϊκός υπογράφει τον Λούκας Τσάβες. Μια μεταγραφή που πήρε πάνω του ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τη θέση Στέφανος Κοτσόλης!
- Από τον
Γιώργο Σηφάκη
Πρώτον, ο Ράφα Μπενίτεθ ήθελε έναν παίκτη που μπορεί να παίξει άνετα με τα πόδια στην ανάπτυξη και την πίεση. Ο Αργεντινός είναι μανούλα και στους δύο τομείς.
Δεύτερον, η προσωπικότητα του Τσάβες αξιολογήθηκε ως άκρως θετικό στοιχείο. Οχι μόνο επειδή πρόκειται για έναν ευγενικό και καλλιεργημένο ποδοσφαιριστή. Αλλά αξιολογήθηκε ως σημαντικότερο προσόν του το γεγονός ότι αποτελεί συνδετικό κρίκο στα αποδυτήρια.
Τρίτον, η συμφωνία του Παναθηναϊκού και της Αρχεντίνος Τζούνιορς αφορά ανοιχτή οψιόν και όχι υποχρεωτική. Κάτι που σημαίνει ότι το «Τριφύλλι» -όπως και με τον Λαφόν- μπορεί να επαναξιολογήσει τα δεδομένα. Είτε για να διατηρήσει κάποιον εκ των δύο στο ρόστερ του. Δύσκολα πάντως και τους δύο! Οποιος πείσει περισσότερο, συνυπολογίζοντας και το οικονομικό σκέλος σε περίπτωση…ισοβαθμίας στα συν και πλην, ενδέχεται να συνεχίσει στον σύλλογο.
Τέταρτο σημαντικό στοιχείο είναι ότι ένας παίκτης τύπου Τσάβες άμεσα δένει με το σύνολο. Και δεν χρειάζεται άπλετο χρόνο παραμονής στον σύλλογο, ώστε να προσαρμοστεί όπως συμβαίνει συνέχεια με τους Λατίνους.
Από την άλλη, ο Ντέσερς τραυματίστηκε σοβαρά με τη Νιγηρία, θα μείνει εκτός 2,5 μήνες και ο Παναθηναϊκός θα λάβει αποζημίωση από τη FIFA. Ο Νιγηριανός επιθετικός στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια των υποχρεώσεών του με την Εθνική ομάδα στο Κόπα Άφρικα και αναγκάστηκε να επιστρέψει πρόωρα στην Ελλάδα. Οι εξετάσεις έδειξαν ρήξη στον τένοντα του ορθού μηριαίου του δεξιού ποδιού, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου 2,5 μήνες. Λόγω του γεγονότος ότι ο τραυματισμός προέκυψε κατά τη διάρκεια επίσημων υποχρεώσεων με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα σε διοργάνωση αναγνωρισμένη από τη FIFA, οι «πράσινοι» θα αποζημιωθούν από τη διεθνή ομοσπονδία.
Τέλος, οι «πράσινοι» συνέχισαν χθες με πρωινή προπόνηση στο «Γ. Καλαφάτης» την προετοιμασία τους για την επανέναρξη της Stoiximan Super League. Ο Κοντούρης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, όπως και οι Κυριακόπουλος και Πάντοβιτς, ενώ εκτός έμεινε ο Βιθέντε Ταμπόρδα, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση.

