Ξεκίνησαν οι συζητήσεις για την κατανομή των εισιτηρίων του τελικού Κυπέλλου
Σε τροχιά τελικού Κυπέλλου Ελλάδας κινούνται ΠΑΟΚ και ΟΦΗ, με τις δύο ομάδες να αναμένεται να έχουν ισχυρή παρουσία φιλάθλων στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Ήδη έχουν καθοριστεί οι λεπτομέρειες για την κατανομή των εισιτηρίων, καθώς και το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.
Σύμφωνα με τα ισχύοντα, κάθε ομάδα θα λάβει από 7.852 εισιτήρια. Οι θύρες 49-50-51-52, που βρίσκονται στην κεντρική κερκίδα απέναντι από τη σκεπαστή, θα λειτουργήσουν ως νεκρή ζώνη, ενώ οι θύρες 53-54-55-56 στην ίδια πλευρά έχουν παραχωρηθεί στους φιλάθλους του ΟΦΗ. Παράλληλα, τις τελευταίες ώρες έχει ανοίξει συζήτηση για το ενδεχόμενο οι Κρητικοί να μην εξαντλήσουν το σύνολο των διαθέσιμων εισιτηρίων τους.
Σε αυτό το σενάριο, η ΕΠΟ έχει ήδη προβλέψει εναλλακτικό πλάνο. Δεδομένης της αυξημένης ζήτησης από την πλευρά του ΠΑΟΚ και της επιθυμίας να αποφευχθούν άδειες εξέδρες, έχει αποφασιστεί ότι τυχόν αδιάθετα εισιτήρια του ΟΦΗ θα μεταφερθούν στους φιλάθλους της ομάδας της Θεσσαλονίκης.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τη σχετική σύσκεψη για τον τελικό, εφόσον ο ΟΦΗ δεν διαθέσει έως τις 10 Απριλίου το σύνολο των περίπου 6.500 εισιτηρίων που αντιστοιχούν στο πέταλο, τότε θα υπάρξει ανακατανομή.
Σε αυτή την περίπτωση, οι θύρες 53-54-55-56 θα μετατραπούν σε νεκρή ζώνη και οι θύρες 49-50-51-52 θα αποδοθούν στον ΠΑΟΚ, προσθέτοντας περίπου 1.400 επιπλέον εισιτήρια για τον «Δικέφαλο του Βορρά». Η απόφαση αυτή έχει ληφθεί με τη σύμφωνη γνώμη του ΟΦΗ.
Η συγκεκριμένη προσέγγιση εντάσσεται στη γενικότερη στόχευση της ΕΠΟ για ένα γεμάτο γήπεδο και καλύτερη τηλεοπτική εικόνα, πρακτική που έχει εφαρμοστεί και σε προηγούμενους τελικούς, όπως στην αναμέτρηση Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ Ολυμπιακού και ΟΦΗ.
Η καταληκτική ημερομηνία της 10ης Απριλίου έχει τεθεί ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος τόσο για τη διάθεση των εισιτηρίων, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, όσο και για τη διαχείριση ενδεχόμενων αλλαγών στην κατανομή τους κατά το επόμενο διάστημα.


