Αίτηση αποφυλάκισης από Ακη!

Οπως η «κυριακάτικη δημοκρατία» είχε αποκαλύψει από το 2013, «όπλο» του Ακη ότι έχει συμπληρώσει τα 77 του χρόνια!

Μετά περίπου 1.550 ημέρες παραμονής στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού ο πρώην υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος ζητεί την αποφυλάκισή του, επικαλούμενος λόγους υγείας καθώς και το προχωρημένο της ηλικίας του!
Χθες το απόγευμα, πρώτη φορά από τη στιγμή που προφυλακίστηκε τον Απρίλιο του 2012, ο καταδικασθείς σε κάθειρξη 20 ετών για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας μέσω του συνηγόρου του Γιάννη Παγορόπουλου. Σήμερα το πρωί αναμένεται η έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου.

Βασικό «όπλο» του είναι ότι πλέον έχει συμπληρώσει τα 77 χρόνια και χαίρει ευεργετικών διατάξεων για την επιμέτρηση της ποινής του. Η «κυριακάτικη δημοκρατία» ήταν η πρώτη εφημερίδα η οποία στις 4 Αυγούστου του 2013 σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της που τιτλοφορούνταν «Το μυστικό του Ακη» είχε αποκαλύψει ότι ο πρώην υπουργός θα «πατήσει» στις ευεργετικές διατάξεις για να αποφυλακιστεί -στη «χειρότερη» περίπτωση- σε… 44 μήνες από τότε.

Πιθανότατα το ρεπορτάζ της «κυριακάτικης δημοκρατίας» θα επιβεβαιωθεί λίαν συντόμως, καθώς ακόμα κι αν τώρα απορριφθεί η αίτηση του πρώην υπουργού, νομικοί κύκλοι εκτιμούν πως το αργότερο έως το τέλος του έτους ο κ. Τσοχατζόπουλος θα έχει αποφυλακιστεί. Ουσιαστικά αυτό που τον κρατά στις φυλακές είναι ότι δεν έχει εξαγοράσει την ποινή των πεντέμισι ετών που του έχει επιβληθεί για το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες».

Χθες ο κ. Παγορόπουλος ζήτησε από τους δικαστές να δουν το θέμα από την ανθρωπιστική πλευρά του. «Διάγει το 77ο έτος της ηλικίας του, μπορεί να φαίνεται ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος το παλεύει, ωστόσο είναι ένας άνθρωπος βαθιά πληγωμένος και στη φυσική του υπόσταση… Η υγεία του στα τέσσερα αυτά χρόνια έχει κλονιστεί. Δεν είναι μόνο η ηλικία αλλά και οι συνθήκες που αντιμετωπίζει μέσα στις φυλακές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι δύο εγχειρίσεις στα μάτια του» τόνισε ο δικηγόρος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα