Φήμες ότι αποσύρεται ο Σόιμπλε !

Τις μετακινήσεις δύο εκ των στενότερων συνεργατών του Γερμανού υπουργού Οικονομικών ερμηνεύει η εφημερίδα «Die Welt» ως «σοβαρές ενδείξεις ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ετοιμάζεται να αποσυρθεί από την πολιτική ζωή.

Παρότι τα σενάρια στον γερμανικό Τύπο εναλλάσσονται μεταξύ της ενδεχόμενης επιλογής Σόιμπλε για τον προεδρικό θώκο και της υποψηφιότητάς του στις βουλευτικές εκλογές του 2017, την οποία κάποια ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι προετοιμάζει εξαιρετικά μεθοδικά, το ενδεχόμενο ο επικεφαλής της γερμανικής οικονομίας να αποσυρθεί είναι αυτό που τον τελευταίο καιρό κερδίζει έδαφος στις αναλύσεις.

«Αποδείξεις δεν υπάρχουν, υπάρχουν όμως σοβαρές ενδείξεις» διευκρινίζει η «Die Welt», που στο σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι στενοί συνεργάτες του Σόιμπλε, όπως ο Τζούλιαν Βίρτενμπεργκερ και ο Ντόμινικ Γκρόμπιεν, αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου του Μάρτιν Γέγκερ αλλάζουν θέσεις, «κάτι που δεν θα συνέβαινε εάν ο Σόμπλε είχε πρόθεση να παραμείνει στην ενεργή πολιτική ζωή».

Η πληροφορία και οι σχετικές προβλέψεις αναπαρήχθησαν από τον διεθνή Τύπο, αλλά ούτε από το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας ούτε από το περιβάλλον Σόιμπλε υπήρξε κάποιο σχετικό σχόλιο, πολύ περισσότερο κάποια επιβεβαίωση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα