Η σύνοδος της… Ιβάνκα Τραμπ!

Η κόρη του προέδρου των ΗΠΑ έκλεψε την παράσταση και τη θέση του πατέρα της 

Από τη
Θεανώ Καρούτα

Αντάλλαξαν αβρότητες, φιλοφρονήσεις και θερμές χειραψίες, όμως «κανένα πρόβλημα δεν λύθηκε», όπως είπε ο στρατηγός Χ.Ρ. ΜακΜάστερ, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, κατά τη δίωρη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με το Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου του G20, που ολοκληρώθηκε το Σάββατο στο Αμβούργο.

Μετά τις εκατέρωθεν αβροφροσύνες («τιμή μου που σας συναντώ» είπε ο Τραμπ, «χαίρομαι που σας γνωρίζω και προσωπικά» αποκρίθηκε ο Πούτιν), οι δύο ηγέτες απευθύνθηκαν για περίπου πέντε λεπτά στους δημοσιογράφους, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία της συνάντησής τους και εκφράζοντας την ελπίδα «να έχει αποτελέσματα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι οι συνομιλίες με τον Ρώσο ηγέτη θα συνεχιστούν και ο Πούτιν στο ίδιο μοτίβο υπερθεμάτισε, ενώ την επομένη της συνάντησής τους δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Ο Τραμπ είναι πολύ καλύτερος από αυτό που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ».

Μετά το πέρας της συνάντησής τους, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Ρεξ Τίλερσον ανακοίνωσε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να εργαστούν «στη δέσμευση της μη παρέμβασης στις υποθέσεις των ΗΠΑ και της δημοκρατικής μας διαδικασίας, καθώς και σε αυτές άλλων χωρών».
Το συριακό ζήτημα ήταν το κεντρικό θέμα που τους απασχόλησε, ενώ, όταν ολοκλήρωσαν τις συνομιλίες τους, ανακοινώθηκε και η συμφωνία Ρωσίας, ΗΠΑ και Ιορδανίας για την επιβολή εκεχειρίας στη νοτιοδυτική Συρία με ισχύ από χθες Κυριακή.

Καθώς η συζήτηση διαρκούσε πολύ περισσότερο απ’ όσο είχε προγραμματιστεί, η Αμερικανίδα πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ εισέβαλε στην αίθουσα για να τους παροτρύνει να ολοκληρώσουν, ενώ τόσο αυτή όσο και η Ιβάνκα απασχόλησαν τα μίντια και τράβηξαν τα βλέμματα περισσότερο απ’ όσο συνηθίζεται σε τέτοιες περιστάσεις.

Μάλιστα, η Ιβάνκα εκτέλεσε και χρέη… προέδρου, αφού αντικατέστησε τον πατέρα της στην έναρξη των εργασιών του Σαββάτου, καθώς εκείνος είχε καθυστερήσει. Η παρουσία της στο οβάλ τραπέζι, πάντως, ανάμεσα στον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι έγινε αντικείμενο αρνητικών σχολίων από τους υπόλοιπους ηγέτες, κάτι που βέβαια πετυχαίνει συχνά ο Τραμπ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα