Κοζάνη… που βράζει για τη σημαία στον Αλβανό!

Αντιδράσεις γονέων γιατί επιλέχθηκε με το νέο σύστημα της κλήρωσης, ενώ η βαθμολογία του είναι χαμηλή Aντιδράσεις με το… καλημέρα της επιλογής των σημαιοφόρων και των παραστατών στα σχολεία μετά από κλήρωση, ανεξαρτήτως επιδόσεων, έχουν ήδη ξεσπάσει. Συγκεκριμένα, αρκετοί γονείς μαθητών που φοιτούν στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης διαμαρτύρονται και αντιδρούν, μετά την ανάδειξη με κλήρωση του σημαιοφόρου, ο οποίος φέρεται ότι έχει χαμηλές επιδόσεις στο σχολείο και κατάγεται από την Αλβανία. O μαθητής κληρώθηκε να σηκώσει τη σημαία στην επέτειο απελευθέρωσης της Κοζάνης, στις 11 Οκτωβρίου, αλλά και στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Γονείς μαθητών σκέφτονται ακόμη και να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους τη συμμετοχή στην παρέλαση της 11ης Οκτωβρίου, με τους ίδιους να εστιάζουν κυρίως στη χαμηλή βαθμολογία του εν λόγω μαθητή -τον οποίο χαρακτηρίζουν «παντελώς αδιάφορο για τα μαθήματα»- και όχι στην καταγωγή του.

Σημειώνεται ότι και για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου κληρώθηκε, ανάμεσα σε 60 παιδιά, μαθήτρια που επίσης κατάγεται από την Αλβανία, για την οποία, ωστόσο, δεν φαίνεται να υπάρχουν ιδιαίτερες αντιδράσεις. Κι αυτό καθώς, σύμφωνα με γονείς μαθητών, πρόκειται για ένα κορίτσι που προσπαθεί φιλότιμα στο σχολείο, σε αντίθεση με τον συμμαθητή της ο οποίος, όπως λένε χαρακτηριστικά, «δεν φέρνει ούτε τα βιβλία του».

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης Γιάννης Γκαμπούρας, αφού σημείωσε ότι δεν έχει ακόμη ενημερωθεί σχετικά με το θέμα που προέκυψε στο 5ο Δημοτικό Σχολείο, τόνισε ότι η ανάδειξη των σημαιοφόρων και των παραστατών θα γίνει με βάση τη νέα εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης Χρήστος Μαγγιρίδης ανέφερε ότι «ο αριστούχος θα πρέπει να επιβραβεύεται, συμφωνούμε με τις αντιδράσεις για τον τρόπο επιλογής». Σύμφωνα πάντως με τον κ. Μαγγιρίδη, οι αντιδράσεις των γονέων δεν σχετίζονται με την καταγωγή του μαθητή που κληρώθηκε, αλλά με τον τρόπο που αποφάσισε η κυβέρνηση να επιλέγονται οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης με εγκύκλιό του «ξέχασε» να αναφέρει ότι θα παρελάσουν φέτος τα τοπικά Τάγματα Εθνοφυλακής, την ώρα που το υπουργείο Εθνικής Αμυνας έχει ανακηρύξει το 2017 ως έτος Εφέδρων και Εθνοφρουρών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα