Θύελλα για τις μίζες της Siemens στα κόμματα

Καίνε οι αποκαλύψεις της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για τα «λαδώματα» ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.Θύελλα προκάλεσε η αποκάλυψη-βόμβα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» υπό τον πρωτοσέλιδο τίλο «Ετσι λάδωνε η Siemens τα κόμματα», που περιγράφει αναλυτικά την ανάλγητη μεθοδολογία την οποία η Siemens ακολουθούσε ώστε να δωροδοκεί επί σειρά ετών από τα «μαύρα ταμεία» τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. 

Η εφημερίδα μας έφερε στο φως έγγραφο-ντοκουμέντο της απόφασης του Ειρηνοδικείου Μονάχου, με το σκεπτικό της οποίας καταδικάστηκε σε 12 μήνες με αναστολή o Μιχάλης Χριστοφοράκος. Από το ντοκουμέντο αποκαλύπτονται η ντροπιαστική για το πολιτικό μας σύστημα διασύνδεση της γερμανικής εταιρίας με τον δικομματισμό και τα «κόλπα» που χρησιμοποιούσε για να χρηματοδοτεί από το 1990 σε ετήσια βάση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., ώστε να τα ελέγχει πλήρως.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε αυτό το έγγραφο-φωτιά, η Siemens αποφάσισε στα τέλη Νοεμβρίου του 1990 να αρχίσει τις παράνομες δραστηριότητές της στην Ελλάδα προχωρώντας σε πλούσιες «δωρεές» στα δύο κόμματα, «ώστε με αυτόν τον τρόπο να εξασφαλιστεί μια ισχυρότερη δικτύωση της επιχείρησης με Ελληνες πολιτικούς, όπως γινόταν και από άλλες μεγάλες ελληνικές εταιρίες».

Με άλλα λόγια, οι Γερμανοί ακολούθησαν την πρακτική άλλων ντόπιων εταιριών και δωροδοκούσαν συστηματικά με μίζες που ισοδυναμούσαν με ποσοστό 2% από κάθε σύμβαση που έκλεινε η εταιρία με το Δημόσιο.

Εξτρα χρηματοδοτήσεις

Η εφημερίδα μας αποκάλυψε, ακόμη, πως η Siemens είχε προχωρήσει σε έξτρα χρηματοδότηση προς τα δύο κόμματα, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου η Ελλάδα να αγοράσει το σύστημα C4I.

Αμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που ζήτησε εξηγήσεις από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως οι αποκαλύψεις της «κυριακάτικης δημοκρατίας» αναδεικνύουν με εξαιρετικά εύγλωττο τρόπο τον τρόπο με τον οποίο διαπλέκονταν τα κόμματα αυτά με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Υποθέσεις σαν κι αυτή ή σαν τη Novartis, αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύουν πως η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ πολιτεύονταν με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, με το αζημίωτο.

«Αναμένουμε από τις ηγεσίες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ να εξηγήσουν στον λαό» καταλήγει η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα