Επιτέλους συλλήψεις για τους Ρουβίκωνες!

Οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα μετά το ντου που επιχείρησαν χθες στο υπ. Προστασίας του ΠολίτηΗ πληροφόρηση ότι επίκειται επίθεση του Ρουβίκωνα σε δημόσια ή αστυνομική υπηρεσία έπαιξε καταλυτικό ρόλο ώστε οι αστυνομικές δυνάμεις να «μπλοκάρουν» τη θρασύτατη εισβολή που επιχείρησαν να κάνουν χθες το πρωί 20 μέλη της αναρχικής ομάδας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα είχαν δοθεί εντολές για ενίσχυση της φρουράς στο κτίριο. 

Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων μέτρων, από τις δύο συρόμενες πύλες στην κεντρική είσοδο η μια ήταν κλειστή και η άλλη μισάνοιχτη, προκειμένου να είναι πιο εύκολος ο έλεγχος και πιο δύσκολη η πρόσβαση στον αύλειο χώρο. Ετσι, οι αστυνομικοί της φρουράς του κτιρίου στη λεωφόρο Κατεχάκη αντέδρασαν άμεσα, όταν γύρω στις 8 το πρωί συγκεντρώθηκαν αιφνιδιαστικά έξω από το υπουργείο 20 άτομα και αμέσως επιχείρησαν να εισβάλουν στο προαύλιο, με σκοπό να φθάσουν ως το κεντρικό κτίριο. Παράλληλα έριξαν φέιγ βολάν που ανέγραφαν συνθήματα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα και την επικείμενη δίκη συντρόφων τους του Ρουβίκωνα.

Η εισβολή αποτράπηκε, καθώς στο σημείο έφτασε δύναμη των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα τη σύλληψη και των 20 μελών του Ρουβίκωνα, μεταξύ των οποίων ήταν και τέσσερις γυναίκες. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι το ιδρυτικό και ηγετικό στέλεχος της ομάδας, που φέρεται μάλιστα ότι έδωσε και το σύνθημα για την έφοδο στο υπουργείο.

Προληπτικά μέτρα

Στην ΕΛ.ΑΣ. ωστόσο λαμβάνουν προληπτικά μέτρα ασφαλείας, για να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τυχόν καταδρομικές δράσεις ακτιβιστών αλλά και τρομοκρατικές ενέργειες, λόγω της απεργίας πείνας του εκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα. Πηγές της Αστυνομίας αναφέρουν στη «δημοκρατία» ότι το τελευταίο διάστημα το «μείγμα» είναι εκρηκτικό και είναι επιβεβλημένη η ανάγκη να σχεδιαστούν έκτακτα μέτρα για την αποτροπή τρομοκρατικής ενέργειας, ακόμα και σε βάρος αστυνομικών. Εχουν δοθεί συγκεκριμένες εντολές, ενώ είναι πιθανό να αλλάξουν ακόμα και κάποιες τακτικές στατικής φρούρησης, με σκοπό την προστασία των αστυνομικών αλλά και των στόχων που φρουρούν.

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής μηνύματα για την προετοιμασία κάποιας τρομοκρατικής ενέργειας, ωστόσο ο κίνδυνος θεωρείται υπαρκτός. Οι 20 συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα. Οι κατηγορίες που αναφέρονται στη δικογραφία η οποία σχηματίστηκε σε βάρος τους είναι για διατάραξη κοινής ειρήνης, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και πρόκληση σε διέγερση.

ΠΟΑΣΥ: Με την επίθεση έσπασαν όλες οι «κόκκινες γραμμές»

Στην προκλητική και θρασύτατη απόπειρα των μελών του Ρουβίκωνα να «μπουκάρουν» στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε ένα κτίριο στο οποίο στεγάζονται η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών αλλά και ειδικές υπηρεσίες άλλων κρατών, αναφέρθηκε χθες ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Σταύρος Μπαλάσκας, ο οποίος τόνισε ότι πλέον έσπασαν όλες οι «κόκκινες γραμμές».

«Αυτό είναι από τα ανείπωτα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλάσκας και τόνισε ότι έγινε επίθεση «μέσα στην καρδιά της ασφάλειας της ελληνικής δημοκρατίας». «Με την ιδιαιτερότητα ότι μέσα σε αυτό το κτίριο υπάρχουν ειδικές υπηρεσίες ακόμη και ξένων κρατών, αλλά υπάρχει και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Καταλαβαίνετε την ευαισθησία που μπορεί να έχει ένα τέτοιο κτίριο» συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ. Μάλιστα, δήλωσε ότι «όταν γίνεται επίθεση σε ένα τέτοιο κτίριο, ακόμη και να πυροβολήσουν μπορούν οι αστυνομικοί». «Ηταν μια ιδιαίτερη επίθεση, έσπασαν όλες οι “κόκκινες γραμμές”. Πλέον, πρόκειται για ένα θέμα αμιγώς πολιτικό, τεραστίων διαστάσεων, που θα πρέπει να απαντηθεί, αλλά και να επιλυθεί από την κυβέρνηση τώρα» κατέληξε ο κ. Μπαλάσκας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα