Η αμνηστία από Βενιζέλο έδεσε τα χέρια του ΣΔΟΕ

Περίεργη απροθυμία να συνεργαστεί με το ΣΔΟΕ για το θέμα των υποβρυχίων δείχνει ακόμα και σήμερα το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Καταθέτοντας χθες στην επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής για τα υποβρύχια ο διευθυντής του ΣΔΟΕ Κ. Παπαγεωργίου και ο ελεγκτής Χ. Αθανασόπουλος, σύμφωνα με τους βουλευτές της Ν.Δ., υποστήριξαν ότι από τον Μάιο του 2010 -οπότε και το ΣΔΟΕ άρχισε να ψάχνει την υπόθεση- οι υπηρεσίες του υπουργείου δημιουργούν συνεχώς προσχώματα. Ακόμα και την κύρια σύμβαση -υποστήριξαν οι μάρτυρες- το υπουργείο την έστειλε λάθος, με αποτέλεσμα το Σώμα να φτάσει στο σημείο να ζητήσει δικαστική συνδρομή ώστε να την πάρει.

«Διάτρητη» πάντως φαίνεται πως χαρακτήρισε τη σύμβαση των υποβρυχίων ο διευθυντής του ΣΔΟΕ Κ. Παπαγεωργίου. Ειδικά στα αντισταθμιστικά ωφελήματα οι επικεφαλής του ΣΔΟΕ τόνισαν ότι όλη η διαδικασία διεξήχθη εκτός Προεδρικού Διατάγματος και πως για 230.000.000 ευρώ που δόθηκαν από το 2000 και έπειτα για έργα δεν υπάρχουν παραστατικά εκτέλεσης. Με απλά λόγια το Δημόσιο έδωσε 230.000.000 ευρώ για έργα που δεν παρέλαβε ποτέ.

Η Ν.Δ. στάθηκε στο γεγονός ότι με τον τελευταίο νόμο Βενιζέλου για τα ναυπηγεία, τον οποίο υπερψήφισαν μόνο το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ, δόθηκε αμνηστία σε όλες τις φορολογικές παραβάσεις τόσο των ναυπηγείων όσο και όσων έκαναν σχετικές δουλειές ως και τις 30/9/2009. Βουλευτές της Ν.Δ. μάλιστα ρώτησαν τους αρμοδίους του ΣΔΟΕ για το θέμα και συμφώνησαν ότι πλέον όχι μόνο πρόστιμο δεν μπορεί να μπει, αλλά ούτε καν να γίνει έλεγχος.

Ο επικεφαλής της Ν.Δ. στην επιτροπή, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δήλωσε ότι το ΣΔΟΕ ψάχνει όλα τα πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση, ωστόσο οι υπεύθυνοι στάθηκαν στο όνομα του κ. Σμπώκου. Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ για τον πρώην γενικό διευθυντή εξοπλισμών έφτασε η πληροφορία ότι αγόρασε μαρίνα σε κάποιο νησί, ωστόσο η πληροφορία ελέγχεται, ενώ η πλευρά της Ν.Δ. ισχυρίστηκε ότι οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ δήλωσαν ότι η αύξηση της περιουσιακής κατάστασης δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα που δήλωνε στο «πόθεν έσχες. Οπως και να έχει, ο κ. Σμπώκος κλητεύθηκε για να καταθέσει αύριο.

Συνέχεια όμως δόθηκε και στην κόντρα με αφορμή τις δηλώσεις του Μ. Μπόλαρη για «παζαρέματα» μαρτύρων της υπόθεσης με στελέχη κόμματος. Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ξεκαθάρισε ότι η Ν.Δ. δεν θα ανεχτεί παρόμοια παιχνίδια στο μέλλον, λέγοντας στον κ. Μπόλαρη ότι έτσι αφήνεται η εντύπωση της πολιτικής χροιάς και όχι της αναζήτησης της αλήθειας.

Γιώργος Λυκουρέντζος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα