Το Μολών Λαβέ του Σαμαρά σε ξένους και «προθύμους»!

«Δεν πρόκειται να φορτωθώ την αποτυχία της κυβέρνησης δίνοντας συναίνεση σε μια πολιτική που είναι λάθος». Αυτό ξεκαθάρισε μιλώντας χθες από το βήμα του «Economist» ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «αν ξέρω πως κάτι είναι λάθος, δεν έχω δικαίωμα να σιωπώ. Δεν έχω δικαίωμα να το αποδεχθώ. Η αντιπολίτευση δεν υπάρχει για να συναινεί στα λάθη της κυβέρνησης, όταν αυτή η τελευταία τα θαλασσώνει».

Στο επίκεντρο της κριτικής του κ. Σαμαρά βρέθηκε το Μνημόνιο, χαρακτηρίζοντάς το βασικό λόγο αποτυχίας και μετά τις αστοχίες και τα λάθη της κυβέρνησης, καθώς πρότεινε σε μια οικονομία με σοβαρό πρόβλημα ανταγωνιστικότητας σκληρή λιτότητα. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. συνέχισε να δείχνει τις… δάνειες δυνάμεις ως κυρίως υπεύθυνες για την αποτυχία τονίζοντας:

«Είχαμε λάθος συνταγή που προκαλεί ύφεση και παραλύει τα πάντα. Και αυτό δεν ήταν “λάθος εφαρμογής” της κυβέρνησης. Είναι λάθος σχεδιασμού εξαρχής. Σφάλμα και στίγμα για την κυβέρνηση ότι το αποδέχθηκε χωρίς να το διαπραγματευτεί. Αλλά και σφάλμα όσων επέμεναν σε αυτό και επιμένουν ακόμα».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προειδοποίησε για «τις εντάσεις που κοχλάζουν και για τις εκρήξεις που κυοφορούνται».

Ο κ. Σαμαράς έβαλε στο στόχαστρό του, όπως και στο Ζάππειο ΙΙ, συνδικαλιστές λέγοντας ότι δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος και ότι θα συνεχίσει να αποδοκιμάζει τα αφύσικα προνόμια ορισμένων συντεχνιών του Δημοσίου.

Αναφερόμενος στο Ζάππειο ΙΙ επισήμανε ότι το Πρόγραμμα που παρουσίασε είναι η επιτομή του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού και ότι το μόνο που υποσχέθηκε είναι η αποκατάσταση των συντάξεων των χαμηλοσυνταξιούχων.

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα