Με άγριες διαθέσεις η τρόικα στον Ρέππα για το ενιαίο μισθολόγιο

Τον κατευνασμό της οργής της τρόικας, στη λογική του εμπαιγμού που επιχειρεί η κυβέρνηση σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων αναφορικά με το νέο μισθολόγιο, θα επιχειρήσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας στη συνάντηση που θα έχει μαζί της.

Και αυτό γιατί τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας, παρά τις κατ’ επανάληψη επισημάνσεις τους, βλέπουν την κυβέρνηση να κάνει «παιχνίδια» και να είναι διστακτική στο να προχωρήσει στη θέσπιση ενιαίου μισθολογίου, έτσι ώστε να επιτευχθεί, σε συνάρτηση με τις συγχωνεύσεις οργανισμών και τις απολύσεις υπαλλήλων από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, μείωση του μισθολογικού κόστους.

Γνωρίζοντας ο κ. Ρέππας την οργή των στελεχών της τρόικας, θα προσπαθήσει να τους πείσει για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση προχωράει στην επιτάχυνση των διαδικασιών μέσω της μείωσης των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της διαμόρφωσης ενός ευέλικτου κρατικού μηχανισμού, που θα επιφέρει σαρωτικές μετατάξεις υπαλλήλων.

Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ της τρόικας και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα τεθούν επί τάπητος οι προτεραιότητες και τα χρονοδιαγράμματα των μεταρρυθμίσεων, ενώ θα γίνει απολογισμός των ήδη εφαρμοσμένων μέτρων. Η επιτάχυνση των διαδικασιών, είτε με μειώσεις φορέων είτε με την αναδιοργάνωση του κρατικού μηχανισμού, θα επιφέρει σαρωτικές μετατάξεις υπαλλήλων. Στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης έχουν μπει 1.500 οργανισμοί, ενώ από τον Οκτώβριο αναμένεται να ενταχθούν στον σχεδιασμό για την κατάργηση, συγχώνευση και αναδιοργάνωση των οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα 11 μεγάλοι φορείς.

Συνολικά θα αξιολογηθούν αρχικά από το ΑΣΕΠ 7.000 εργαζόμενοι, με στόχο να μεταταγούν οι πιο άξιοι, ενώ όσοι χαρακτηριστούν πλεονάζοντες θα ενταχθούν σε «εργασιακή εφεδρεία» και για ένα έτος θα αμείβονται με το 60% του βασικού μισθού και θα μπορούν να μεταταγούν σε κενές οργανικές θέσεις (10% επί των ετήσιων προσλήψεων), θα έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν ως εποχικό προσωπικό (30% επί των ετήσιων προσλήψεων) ή να μεταταγούν κατά προτεραιότητα σε θέσεις μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ρέππας, μιλώντας στη «Real News», άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων από τον δημόσιο τομέα, τονίζοντας ότι η προσπάθεια για τον εξορθολογισμό του κράτους «σημαίνει αναδιάρθρωση υπηρεσιών, περιορισμό της σπατάλης και ασφαλώς μείωση προσωπικού που το μέγεθός του συχνά επιτείνει τη γραφειοκρατία»!

Μακάριος Β. Λαζαρίδης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img
spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα

spot_img
spot_img