«Τεμπέληδες» άνεργοι σε καταναγκαστικά έργα!

Στη λήψη ενός αμφιλεγόμενου μέτρου για την αντιμετώπιση του φαινομένου των μακροχρόνια ανέργων, οι οποίοι επαναπαύονται στη λήψη επιδομάτων και δεν καταβάλλουν καμία προσπάθεια προκειμένου να βρουν ξανά δουλειά, ετοιμάζεται να προβεί η κυβέρνηση Κάμερον στη Βρετανία.

Συγκεκριμένα, ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες ότι οι καταγεγραμμένοι άνεργοι που εισπράττουν επίδομα θα πρέπει να προσφέρουν για ένα εξάμηνο τον χρόνο εθελοντική κοινωνική εργασία 30 ωρών την εβδομάδα. Σύμφωνα μάλιστα με τον Ντέιβιντ Κάμερον, στόχος του μέτρου δεν είναι άλλος από την επαναδραστηριοποίηση των ανθρώπων που έχουν μείνει για καιρό εκτός του εργασιακού στίβου, καθώς με τον τρόπο αυτό «θα αποκτήσουν εκ νέου τη συνήθεια να σηκώνονται πρωί από το κρεβάτι τους, προκειμένου να κάνουν μια εξαιρετικά χρήσιμη για το κοινωνικό σύνολο δουλειά». Οσο για το τι θα συμβαίνει με εκείνους που θα λένε όχι; Οπως εξήγησε ο Κάμερον, θα περικόπτεται σημαντικά το επίδομα που λαμβάνουν!

«Οι τεμπέληδες που δεν βρίσκουν δουλειά έπειτα από δύο έτη ανεργίας και ταυτόχρονα λαμβάνουν το σχετικό επίδομα θα υποχρεώνονται στο εξής να προσφέρουν εθελοντική εργασία» έγραφε χθες χαρακτηριστικά σχετικό δημοσίευμα της «Daily Mail» για το θέμα, χωρίς ωστόσο να απαντά σε βασικά ερωτήματα, όπως «πώς ορίζονται οι τεμπέληδες;», αλλά και «πόσο εύκολο είναι να βρει κανείς έστω και την πιο κακοπληρωμένη δουλειά σήμερα;».

Μετά τους κακοπληρωμένους εργαζομένους φαίνεται ότι σε ολόκληρη την Ευρώπη ανατέλλει πια και η εποχή των -ακόμη πιο- κακοπληρωμένων ανέργων. Και τα σκληρά μέτρα που λαμβάνονται σχεδόν σε κάθε χώρα της γηραιάς ηπείρου, σε συνδυασμό με τη φαντασία που επιδεικνύουν οι ισχυροί που τα λαμβάνουν, επιβεβαιώνουν με έναν τρόπο, σχεδόν ειρωνικό, την επιβεβαίωση του γνωστού συνθήματος «η φαντασία στην εξουσία».

Κάτι που -τουλάχιστον στη χώρα μας- φρόντισε να πετύχει με τον πλέον… θαυμαστό, αντιλαϊκό τρόπο η απερχόμενη μνημονιακή κυβέρνηση του σοσιαλιστή Γιώργου Παπανδρέου.

Γιώργος Τραπεζιώτης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα