«Εφυγε» ο ευπατρίδης Γιάννης Κεφαλογιάννης

Αποχαιρετισμό στον Γιάννη Κεφαλογιάννη από τα έδρανα που επί δεκαετίες τίμησε (14 θητείες κατέγραψε ως βουλευτής ο εκλιπών) απηύθυναν χθες και τα κόμματα του Κοινοβουλίου, διακόπτοντας τη συνεδρίαση στην Ολομέλεια για να πουν δυο λόγια στον ευπατρίδη πολιτικό.

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, πρώην βουλευτής Ρεθύμνου και πρώην υπουργός, έφυγε από τη ζωή χθες στις 11.30 το πρωί σε ηλικία 79 ετών από ανακοπή της καρδιάς, ενώ βρισκόταν στην οικία του. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών την Τρίτη και ώρα 14.00, δημοσία δαπάνη.

«Ενας γενναίος και ασυμβίβαστος της πολιτικής έφυγε από κοντά μας» είπε ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε: «Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, αλλά και της αντιδικτατορικής πάλης, δεν είναι πια μαζί μας. Η παράταξη, την οποία τίμησε με την προσφορά του ως βουλευτής αλλά και ως υπουργός, είναι σήμερα συγκλονισμένη. Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου και στην οικογένειά του τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

Ιδιαίτερα συγκλονισμένος λόγω και της προσωπικής σχέσης με την οικογένεια Κεφαλογιάννη εμφανίστηκε ο Κωστής Χατζηδάκης. «Είμαι συγκλονισμένος προσωπικά. Ηταν στενός φίλος του πατέρα μου και με βοήθησε κι εμένα προσωπικά στα πρώτα βήματα της καριέρας μου. Ηταν μια προσωπικότητα που σημάδεψε τον πολιτικό βίο της χώρας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της κρητικής γης που θα τον σκεπάσει» είπε. «Η Νέα Δημοκρατία έχασε ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της μεταπολιτευτικής περιόδου. Τα χαρακτηριστικά του ήταν η πατριωτική ανάλυση όλων των φαινομένων που συνέβησαν στη χώρα, η εμμονή του στις πολιτικές του απόψεις, η αταλάντευτη εντιμότητά του» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κώστας Μαρκόπουλος.

Τη λύπη του για τον χαμό του Γιάννη Κεφαλογιάννη και τα συλλυπητήριά του στους οικείους του εξέφρασε με δήλωσή του και ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος στάθηκε κυρίως στην έντονη αντιστασιακή δράση του εκλιπόντος τόσο την περίοδο της Κατοχής όσο και την περίοδο της δικτατορίας.

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1933 στα Ανώγεια Ρεθύμνου Κρήτης. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία έλαβε το πτυχίο του το 1958, ανακηρύχθηκε διδάκτωρ Παθολογίας το 1970 στο ίδιο πανεπιστήμιο, του οποίου διατέλεσε και διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής. Γόνος παλιάς οικογένειας πολιτικών της Κρήτης, ακολούθησε την οικογενειακή του παράδοση και υπηρέτησε για 50 χρόνια το Ρέθυμνο και την Ελλάδα ως βουλευτής και υπουργός. Ηταν παντρεμένος με τη δικηγόρο Ελένη Βαρδινογιάννη, με την οποία απέκτησαν τρεις κόρες, την Ολγα, τη Χριστίνα και τη Δανάη, καθώς και πέντε εγγόνια. Η κόρη του Ολγα είναι βουλευτής Ρεθύμνου από το 2007.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα