Ούτε μείωση εγγύησης, ούτε άρση περιορισμών για Άκη αποφάσισε ο ειδικός εφέτης ανακριτής

Απορρίφθηκε από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Θεόδωρο Κανελλόπουλο η προσφυγή που είχε καταθέσει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ακης Τσοχατζόπουλος κατά των περιοριστικών όρων που του επιβλήθηκαν, μετά την απολογία για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες». Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι τίθεται σε ισχύ ο όρος της καταβολής εγγυοδοσίας 150.000 ευρώ από τον πρώην υπουργό. Η καταληκτική ημερομηνία που δόθηκε στον Ακη Τσοχατζόπουλο για να δώσει τα χρήματα είναι η Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.

Πριν από λίγες εβδομάδες ο πρώην υπουργός πέρασε το κατώφλι του γραφείου του κ. Κανελλόπουλου και απολογήθηκε με πολυσέλιδο υπόμνημα για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» που υπέβαλε το 2010 (χρήση του 2009).

Τον φάκελο με όλα τα στοιχεία από την άρση του τραπεζικού, του φορολογικού και του χρηματιστηριακού απορρήτου του πρώην υπουργού απέστειλε στη Δικαιοσύνη η αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου των οικονομικών κομμάτων και βουλευτών της Βουλής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε «ξεχάσει» να δηλώσει το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στη δήλωση του για το «πόθεν έσχες», ενώ και άλλα -παλιότερα- περιουσιακά του στοιχεία δεν δικαιολογούνταν από τα εισοδήματά του.

Γι’ αυτόν τον λόγο ο ειδικός εφέτης ανακριτής έχει προχωρήσει, με διάταξή του, σε δέσμευση του επίμαχου ακινήτου. Από την πλευρά του Ακη Τσοχατζόπουλου υποστηρίζεται ότι το σπίτι δηλώθηκε στο «πόθεν έσχες» του 2011, καθώς αποκτήθηκε το 2010.

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα