Ποιοι «στήνουν» ντέρμπι (με τον Πολύδωρα) για την προεδρία της Βουλής

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η αυριανή διαδικασία εκλογής νέου προέδρου της Βουλής, καθώς χθες εντάθηκαν οι φήμες ότι ο προτεινόμενος από τη Νέα Δημοκρατία Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν θα είναι ο μόνος υποψήφιος, αλλά θα έχει απέναντί του τον απερχόμενο πρόεδρο Βύρωνα Πολύδωρα.

Η χθεσινή αποκάλυψη της «δημοκρατίας» ότι υπάρχει μικρότερο κόμμα της αντιπολίτευσης που σκέπτεται να κάνει «ρελάνς» στη Νέα Δημοκρατία προτείνοντας τον κ. Πολύδωρα επιβεβαιώθηκε πριν αλέκτορα φωνήσαι. Ασφαλείς πληροφορίες από τη Βουλή έλεγαν ότι στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων προσπάθησαν χθες να τον προσεγγίσουν. Η συνάντηση ωστόσο δεν έγινε εξαιτίας του ίδιου του κ. Πολύδωρα, καθώς παρά την οργή του για την απρεπή -όπως χαρακτηρίζουν συνεργάτες του- στάση της Συγγρού, δεν θέλει να δώσει λαβή σε κανέναν ότι υποκινεί τέτοιου είδους «αντάρτικα». Ακόμα κι έτσι πάντως, στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επικοινώνησαν στη συνέχεια με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής για να δουν αν και πώς μπορούν να προτείνουν και αυτοί πρόεδρο.

Οπως είναι φυσικό, οι φήμες αυτές αναστάτωσαν τη Συγγρού. Υψηλόβαθμα στελέχη της Ν.Δ. δήλωναν ότι δεν είναι ο Β. Πολύδωρας αυτός που θα θελήσει να κάνει κακό, αλλά το κακό μπορεί να γίνει από καραμπόλα. Μεγάλος φόβος είναι μήπως τα κόμματα που δεν επιθυμούν αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής (ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Ελληνες, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή) συσπειρωθούν γύρω από τον κ. Πολύδωρα, ο οποίος πήρε θέση υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της αλλαγής του Κανονισμού και η ψηφοφορία γίνει ντέρμπι. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι χθες ο κ. Μεϊμαράκης περίμενε τον Ευάγγελο Βενιζέλο έξω από την αίθουσα στην οποία συνεδρίαζε η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για να τον συναντήσει.

Το άλλο ζήτημα που παραμένει ανοικτό είναι το τι θα γίνει με τον έβδομο αντιπρόεδρο, ο οποίος βάσει Κανονισμού πρέπει να προέρχεται από τη Χρυσή Αυγή. Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε χθες ότι οι βουλευτές του δεν θα ψηφίσουν στην κάλπη για τον 7ο αντιπρόεδρο κι ας μείνει η θέση κενή. Ο κ. Μιχαλολιάκος, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο είναι αντισυνταγματικό και πως όσοι το πράξουν θα πρέπει να αναλάβουν και την ευθύνη. Διαβεβαίωσε δε, ότι το κόμμα της Χρυσής Αυγής θα προτείνει κανονικά υποψήφιο.

Γιώργος Λυκουρέντζος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα