Δύο τιγράκια – μπρελόκ και ένα μωρό τζάγκουαρ

Τις πρώτες δημόσιες εμφανίσεις τους κάνουν στη… ζούγκλα της Αθήνας, στα Σπάτα, πέντε μικροκαμωμένα, τριχωτά και (τουλάχιστον, για την ώρα) τρισχαριτωμένα τετράποδα.

Μπορεί όλοι να ξέρουν ή, έστω να φαντάζονται πώς θα γίνουν τα συγκεκριμένα ζωάκια όταν μεγαλώσουν (!), ωστόσο, το ξεχνούν, καθώς τα βλέπουν, στις πρώτες μέρες της ζωής τους, να μοιάζουν με… λούτρινα και να ανταποκρίνονται στο ανθρώπινο χάδι. Κι όμως πρόκειται για δύο λευκές τίγρεις, ένα μαύρο τζάγκουαρ και δύο καρακάλ (λύγκας της ερήμου), δηλαδή για τους πέντε νέους «σταρ» του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

Τα νέα μέλη (τρία αγοράκια και δύο κοριτσάκια!) προστέθηκαν στο ζωικό βασίλειο της Αττικής τις τελευταίες εβδομάδες και πρόκειται για γεννητούρια στο πλαίσιο της συμμετοχής του Αττικού Πάρκου σε ευρωπαϊκά προγράμματα αναπαραγωγής απειλούμενων ειδών.

Πρώτο γεννήθηκε το κατάμαυρο θηλυκό τζάγκουαρ κάνοντας χαρούμενη τη μαμά του Τζένη, ένα από τα πιο άγρια και επικίνδυνα ζώα του πάρκου. Το μωρό μεγαλώνει με τη μητέρα του, ωστόσο, όταν μένει μόνο του σε εσωτερικό χώρο, απολαμβάνει την αγκαλιά των φροντιστών του. «Είναι ένα από τα πιο χαδιάρικα μωρά που έχουν γεννηθεί εδώ! Στις ιατρικές εξετάσεις της και κατά τη χορήγηση των εμβολίων είναι υπάκουη και δεν χρειάζεται αναισθησία» λένε χαρακτηριστικά.

Λίγες ημέρες αργότερα «κατέφτασαν» δύο αρσενικά καρακάλ, δηλαδή αγριόγατες, αφρικανικής καταγωγής, που αναπαράγονται στο Αττικό Πάρκο για πρώτη φορά. Τα μωρά περνούν τον περισσότερο χρόνο με τη μαμά τους. «Δεν έχουν εξοικειωθεί πλήρως με την ανθρώπινη επαφή. Χρειάστηκε να τα ακινητοποιήσουμε για να δεχθούν την ιατρική φροντίδα» λένε οι φροντιστές των καρακάλ.

Τα πιο πρόσφατα γεννητούρια είναι τα δύο πανέμορφα τιγράκια, μωρά της λευκής Μπιάνκα. Η μαμά τίγρη είναι υπερπροστατευτική και δεν αφήνει κανέναν να πλησιάζει τα νεογέννητα. Οι φροντιστές τους… ίσα που κατάφεραν να διαπιστώσουν το φύλο των μωρών (ένα αρσενικό και ένα θηλυκό), ενώ τα φωτογράφισαν υπό το απειλητικό βλέμμα της Μπιάνκα!

Ελένη Ευαγγελοδήμου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα