Η φρίκη από την ανατομία της διπλής σφαγής στο διαμέρισμα της οδού Καλλέργη 38 στον Πειραιά, με θύματα ένα αγαπημένο ζευγάρι συνταξιούχων του ΙΚΑ που υποδέχτηκαν τους δολοφόνους τους το απόγευμα της Τετάρτης 12 Σεπτεμβρίου για να τους δείξουν διαμέρισμα που νοικιαζόταν, έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.
Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης της ιατροδικαστού Πειραιώς Χριστίνας Τσάκωνα στα πτώματα του 63χρονου Αιγυπτιώτη και της 60χρονης συντρόφου του, που βρέθηκαν μαχαιρωμένοι στις 3.25 το μεσημέρι της Πέμπτης στον δεύτερο και τον τρίτο όροφο της μικροαστικής πολυκατοικίας, σοκάρει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 63χρονος άνδρας βρισκόταν σκοτωμένος παραπάνω από 21 ώρες μέσα σε λίμνη αίματος στον δεύτερο όροφο του άδειου διαμερίσματος, που είχε ενοικιαστήριο. Πρέπει να χαμογέλασε στον φονιά, που τον υποδέχτηκε για να τον ξεναγήσει. Χαμόγελο που πάγωσε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα. Θύμα και θύτης (ή θύτες, εάν οι επισκέπτες θανάτου ήταν δύο) πρέπει να συνομίλησαν. Κάποια στιγμή ο δράστης έβγαλε ένα κουζινομάχαιρο και κάρφωσε τον 63χρονο στο στόμα. Φέρει βαθύ τραύμα στη στοματική κοιλότητα. Η μαχαιριά τού έκοψε τη γλώσσα! Το χτύπημα στο συγκεκριμένο σημείο ήταν εσκεμμένο. Ο συνταξιούχος ξεμάτωσε από ακατάσχετη αιμορραγία. Φέρει επίσης μια επιφανειακή μαχαιριά στον θώρακα, η οποία δεν ήταν θανατηφόρα.
Η 60χρονη σύντροφός του μαρτύρησε στον τρίτο όροφο. Φέρει 7-9 μαχαιριές. Στο πρόσωπο, στον λαιμό (δεξιά και αριστερά), στον ώμο (αυχένα) και στην κοιλιά. Ο δολοφόνος σήκωνε το χέρι και χτυπούσε ασταμάτητα. Με μανία! Χτυπήματα που θυμίζουν βικτοριανή εποχή στα υγρά μονοπάτια του Λονδίνου από ψυχοπαθείς αντεροβγάλτες. Το ερώτημα είναι: Ακόμα και εάν η υπόθεση είναι ληστεία μετά φόνου, γιατί ο μαχαιροβγάλτης σκότωσε με τόσο μίσος και εκδίκηση; Η σκηνή δολοφονίας και οι λεπτομέρειες προβληματίζουν. Ο φονιάς ήξερε τα θύματα; Είχε προηγούμενα μαζί τους; Λήστεψε αλλά ταυτόχρονα μισούσε;
Να σημειωθεί ότι ο 63χρονος ήταν διαχειριστής στην πολυκατοικία. Είχε τα κλειδιά του υπό ενοικίαση διαμερίσματος (το οποίο δεν ήταν δικό του) και το έδειχνε στους ενδιαφερομένους. Τα κλειδιά, κατά πληροφορίες, βρέθηκαν σε συρτάρι του τρίτου ορόφου, καταχωμένα. Σοκάρει επίσης η λεπτομέρεια ότι στον τρίτο όροφο της κατακρεουργημένης γυναίκας υπήρχαν υπολείμματα καθαρισμένων φρούτων και στιγμιαίου παγωμένου καφέ. Ο δολοφόνος απόλαυσε κολατσιό στη θέα του αίματος που πότιζε το μάρμαρο;
Στέφανος Χίος