Το ελληνικό video game που κατακτά τον κόσμο

Ενας προγραμματιστής από τη Λάρισα είναι ο δημιουργός ενός ηλεκτρονικού παιχνιδιού για κινητά τηλέφωνα, που σαρώνει σε παγκόσμιο επίπεδο και κάνει τους ξένους να παραμιλάνε.

Ο Χάρης Καλογήρου είναι ο δημιουργός του «κυρίου ποκ κορν» (Μr Corny), του ηλεκτρονικού παιχνιδιού για έξυπνα κινητά τηλέφωνα που, όταν κυκλοφόρησε για τα iPhone, ήταν η νούμερο ένα σε πωλήσεις εφαρμογή για πάνω από δύο εβδομάδες! Σήμερα το video game που κατασκευάστηκε από… ελληνικό μυαλό έχει περισσότερους από 300.000 χρήστες σε όλο τον κόσμο, ενώ περισσότεροι από 8.000 παίζουν καθημερινά, έστω και έναν γύρο, από το δημοφιλές παιχνίδι.

Κάτοχοι κινητών τηλεφώνων σε πολλές χώρες του κόσμου οι οποίοι ίσως αγνοούν πού βρίσκεται η Ελλάδα, περιλαμβάνουν το παιχνίδι του Χάρη Καλογήρου στα πέντε δημοφιλέστερα. Το παιχνίδι αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο, μεταξύ άλλων, στην Ιορδανία και τη Σαουδική Αραβία, ενώ πλέον κάνει θραύση στην Κίνα.

Το παιχνίδι φαίνεται ότι προκαλεί εθισμό στους παίκτες, αν κρίνει κανείς από τις κριτικές που δημοσίευσαν όσοι το «κατέβασαν» στο κινητό τους.

«Τρομερό παιχνίδι, εξαιρετικά προσεγμένο και καλαίσθητο. Είναι εθιστικό και διασκεδαστικό και, ένας λόγος παραπάνω, ελληνικό!» γράφει ένας παίκτης. «Επιτέλους, μια επαγγελματικού επιπέδου εφαρμογή από ελληνικά χέρια. Υπάρχει ελπίδα λοιπόν!» γράφει ένας δεύτερος.

«Οταν το σχεδίαζα, παρατήρησα ότι είχα αρχίσει να περνάω περισσότερο χρόνο παίζοντας παρά προσπαθώντας να ολοκληρώσω τον προγραμματισμό» λέει στη «δημοκρατία» ο προγραμματιστής, που κατάφερε να φτιάξει ένα πετυχημένο παιχνίδι με ελάχιστο κόστος, χωρίς να χρειαστεί ένας τεράστιος προϋπολογισμός, όπως οι ομάδες που φτιάχνουν αντίστοιχα παιχνίδια.

Το παιχνίδι είναι πολύ απλό: Σκοπός του είναι να ταΐσει ο παίκτης τον Mr Corny όσο περισσότερο ποπ κορν γίνεται, για να πάει στο επόμενο επίπεδο. Σχεδιασμένο την εποχή που γινόταν λόγος για επιστροφή στη δραχμή, ο παίκτης μαζεύει… δραχμές αντί για πόντους και παραδόξως μπορεί να αγοράσει «δραχμές», πληρώνοντας ηλεκτρονικά με πραγματικά ευρώ ή δολάρια, αν επιθυμεί να προχωρήσει στο παιχνίδι.

Παρά την επιτυχία του, ο Χάρης Καλογήρου επιμένει ελληνικά. «Επιμένω στην ιδέα ότι αν κάτι μπορεί να γίνει από την Ελλάδα πρέπει να το κάνουμε εδώ. Για μένα είναι εύκολο να φύγω στο εξωτερικό. Είδα όμως ότι, αν το παλέψει κάποιος, γίνεται. Η τεχνολογία μπορεί να γίνει η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας» κατέληξε.

Νίκος Πιτσιακίδης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα