Επιασαν την κατάθλιψη στον ύπνο

Εναν καινούργιο σύμμαχο στη μάχη κατά της κατάθλιψης έχουν πλέον στα χέρια τους οι επιστήμονες. Ερευνητές του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Αντζελες δημιούργησαν ένα επίθεμα που μειώνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης κατά τη διάρκεια του ύπνου, το οποίο θα βοηθήσει και τα άτομα με επιληψία που δεν ανταποκρίνονται στα φάρμακα!

Το επίθεμα διαθέτει μια μικροσκοπική μπαταρία και ηλεκτρόδια που στέλνουν παλμούς ρεύματος πολύ χαμηλής ισχύος στα νεύρα που βρίσκονται κάτω από το δέρμα και φτάνουν βαθιά στον εγκέφαλο, σε περιοχές που συνδέονται με τη διάθεση. Τοποθετείται στο μέτωπο και ενεργοποιεί το τρίδυμο νεύρο, το οποίο βρίσκεται κάτω από το μέτωπο, έχει τη ρίζα του στην κατώτερη μοίρα του εγκεφάλου και ρυθμίζει τόσο την κατάθλιψη όσο και την επιληψία.

Οι επιστήμονες παρουσίασαν τα αποτελέσματα των δοκιμών σε συνέδριο ιατρικών καινοτομιών που πραγματοποιήθηκε στη Βασιλική Εταιρία Ιατρικής στο Λονδίνο. Οπως ανέφεραν, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το επίθεμα μειώνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης σε ποσοστό 50%, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι μειώνονται και οι επιληπτικές κρίσεις σε ασθενείς που ο οργανισμός τους δεν ανταποκρίνεται στα φάρμακα. Οπως εξήγησε ο δρ Κρίστοφερ Ντετζιόρτζιο, τα άτομα με κατάθλιψη παρουσιάζουν μειωμένη ροή σε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου, όμως όταν το επίθεμα φοριέται τουλάχιστον οκτώ ώρες καθημερινά, κατά τη διάρκεια του ύπνου, η ροή του αίματος αυξάνεται.

Επιπλέον, δεύτερη έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Neurology» έδειξε ότι το επίθεμα μειώνει τα συμπτώματα της επιληψίας κατά 40% και τις επιληπτικές κρίσεις σχεδόν κατά το ήμισυ. «Το επίθεμα σταθεροποιεί τη δραστηριότητα σε περιοχές του εγκεφάλου των ατόμων που υποφέρουν από επιληψία» είπε στο συνέδριο ο δρ Ντετζιόρτζιο για το επίθεμα, το οποίο έχει ήδη εγκριθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Μάλιστα, οι επιστήμονες αποκάλυψαν ότι ήδη αναπτύσσουν ένα εμφύτευμα που θα λειτουργεί όπως το επίθεμα, αλλά θα είναι κατάλληλο για επιληπτικούς που παρουσιάζουν αυξημένες κρίσεις, ώστε ο αριθμός τους να μην αυξάνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αλεξάνδρα Χυδηριώτη

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα