Τα «τέτοια» του Κυρίτση

Ο Ελλην δραματουργός Γιώργος Κυρίτσης δεν είναι μονάχα ένας πεπειραμένος εξολοθρευτής της απογευματινής πλήξης, που μερίμνησε για την ψυχαγωγία μας με ένα μπουκέτο ολόδροσα σενάρια (τα συνέγραψε μαζί με την κυρία Ελενα Ακρίτα). Δόξα τω Γιαραμπή, τα πονήματα Κυρίτση – Ακρίτας προεβλήθησαν τηλεοπτικώς και γλιτώσαμε από μπόλικες ώρες ανίας παρακολουθώντας τα. Τύχη αγαθή για την πεφιλημένη πατρίδα μας, ο κ. Κυρίτσης τυγχάνει και βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας! Είναι ιδεολογικός συνδαιτυμόνας της φλογερής πατριώτισσας Μαρίας Ρεπούση και ιππότης της συγκυβερνώσας τραπέζης του κυρ Φανούρη Κουβέλη, η οποία φέρει την ταμπέλα ΔΗΜ.ΑΡ. Ε, ακόμα και τέτοιοι άνθρωποι, με λογική, ευαισθησία και πολυετή συνεργασία με μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς, έχουν τις αδυναμίες τους. Ο κ. Κυρίτσης, καθώς δείχνει, είναι υπέρ το δέον αλτρουιστής και είπε σε κάποιον πολίτη στα Τρίκαλα ότι θα πάρει «τα τέτοια του». Προφανώς εννοούσε τα διαθέσιμά του στην τράπεζα. Δεν ήθελε να λερώσει το στόμα του προφέροντας την πεζή λέξη «χρήματα». Ισως και ο ίδιος να μην πιστεύει πλέον στην ύπαρξή τους, διότι αυτή την περίοδο για να δεις το χρώμα τους πρέπει να είσαι τουλάχιστον μέντιουμ.

Ψυχραιμία

Γιατί, όμως, ο εγνωσμένης σοσιαλιστικής παιδείας Ελλην δραματουργός είπε σε πολίτη ότι θα πάρει τα τέτοια του (λαμβάνοντας το ρίσκο να παρεξηγηθεί); Ο λόγος στον ίδιο: «Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 παρευρέθην σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της Κοινωφελούς ΔΕΚΑ Τρικάλων, σχετικά με τη λειτουργία του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι”.

Η σύσκεψη διήρκεσε περίπου δύο ώρες, έγινε παρουσία των εργαζομένων και οδήγησε σε συμφωνία αναφορικά με την ανάγκη συνέχισης τέτοιων προγραμμάτων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης, ένας πολίτης, παντελώς άσχετος με το αντικείμενο -και φυσικά όχι εργαζόμενος, όπως ανακριβώς αναγράφεται σε ιστοσελίδες-, έμπαινε στον χώρο, λοιδορούσε και αποχωρούσε μέχρι να εισέλθει εκ νέου, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των παρισταμένων. Προς το τέλος, ο συγκεκριμένος πολίτης θέλησε να μου απευθύνει ερώτηση. Με αυτήν, δεν είχε στόχο να προαγάγει τη συζήτηση, αλλά να την αποπροσανατολίσει για τους δικούς του λόγους, με αποτέλεσμα να χάσω την ψυχραιμία μου».

Και πάνω που έχασε την ψυχραιμία του, ο κ. Κυρίτσης έταξε τα τέτοια του στον ασχημονούντα «προβοκάτορα». Για να τα τάζει πρέπει να τα έχει πολλά!

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα