«Οχημα ισχυρής ανάπτυξης»

Ο καιρός ήταν ιδανικός χθες για… βόλτα στη θάλασσα. Απλώς ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνδύασε το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Το τερπνόν ήταν μια βόλτα στο ηλιόλουστο λιμάνι του Πειραιά με πούλμαν, ενώ το ωφέλιμο για τον τόπο ήταν η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της COSCO και της Hewlett-Packard για τη μεταφορά των προϊόντων της δεύτερης στη Νοτιοανατολική και την Κεντρική Ευρώπη μέσω του λιμανιού του Πειραιά και του σιδηροδρομικού δικτύου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ο κ. Σαμαράς σε δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι τέτοιες επενδύσεις βοηθούν τον τόπο μας στην αντιμετώπιση της ανεργίας, στόχος που παραμένει πρώτος στην ατζέντα της κυβέρνησης, και χαρακτήρισε τη συνεργασία ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν ανάλογες κινήσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Αναφερόμενος στο λιμάνι του Πειραιά ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι είναι ένα όχημα ισχυρής ανάπτυξης για όλη την Ελλάδα και ότι γίνεται πλέον σημαντικός κόμβος του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών. Ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος τόνισε: «Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τον νέο, αναβαθμισμένο ρόλο του Πειραιά μάς γεμίζουν ελπίδα και δύναμη. Πιστεύω ότι είμαστε ακόμη στην αρχή. Τα καλύτερα βρίσκονται μπροστά μας».

Να σημειώσουμε ότι όλα είχαν ξεκινήσει το 2006, όταν ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στο Πεκίνο, ανίχνευσε τις προθέσεις για το αν η COSCO θα ήταν διατεθειμένη να συμμετάσχει στον εκσυγχρονισμό του λιμένα του Πειραιά. Δύο χρόνια αργότερα, στο Μέγαρο Μαξίμου υπογραφόταν η Σύμβαση Παραχώρησης, παρουσία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και του προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Χου Ζιντάο. Μια επένδυση που πολεμήθηκε από το ΠΑΣΟΚ.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα