Τα βρόντηξε ο Σίμος λόγω των πιέσεων

Αρνούμενος να «συμμετάσχει» στα πολιτικά παιχνίδια και να υποστεί τις τρικομματικές πιέσεις, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Νίκος Σίμος αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή του.

Στους μόλις επτά μήνες θητείας του στο Ραδιομέγαρο, πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει μια θέση που πολλοί θα επιδίωκαν να αποκτήσουν, καθώς δεν επιθυμούσε να ενδώσει σε «χάρες» και ρουσφετολογικά «αιτήματα». Ο έμπειρος δημοσιογράφος, βάζοντας πάνω από όλα την ηθική, αποφάσισε να μείνει εκτός… σκακιέρας σε ένα παιχνίδι όπου φαίνεται ότι η εποικοδομητική στρατηγική ανάπτυξης μπερδεύεται με τακτικές που αναπτύσσονται κάτω από το τραπέζι. Η κίνηση της παραίτησης φαίνεται ότι ήταν μονόδρομος για εκείνον, καθώς η δημοσιογραφική του δεοντολογία δεν του επέτρεψε αυτού του είδους τους χειρισμούς. Και η αλήθεια είναι ότι ελάχιστοι είναι εκείνοι που βάζουν το γενικό συμφέρον πάνω από το προσωπικό. Ο δημοσιογράφος ήλπιζε ότι με την 35ετή εμπειρία του τόσο από τη θέση του πολιτικού συντάκτη και αρθρογράφου όσο και από αυτή του διευθυντή εφημερίδων θα κατάφερνε να βάλει σε δημιουργική τροχιά έναν προβληματικό οργανισμό όπως η ΕΡΤ. Ωστόσο, οι συνεχείς απαιτήσεις για «εξυπηρετήσεις» και οι υποδείξεις σε ζητήματα που άπτονταν της αρμοδιότητάς του τον έτρεψαν σε φυγή. Το κερασάκι στην τούρτα αποτέλεσαν οι πιέσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. να αποδεχθεί την τοποθέτηση του Γιώργου Μπράμου στη θέση του γενικού διευθυντή ψυχαγωγίας. Μάλιστα, τα δύο κόμματα, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ανένδοτα και δεν ήθελαν κανέναν άλλον στο νευραλγικό αυτό πόστο. Το περασμένο Σάββατο το βράδυ ο Νίκος Σίμος, αρνούμενος να συμβιβαστεί, γνωστοποίησε με επιστολή του την απόφαση της παραίτησής του στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου.

Στο κείμενό του κάνει λόγο για άρνηση του κ. Μπράμου να απαλλαγεί των καθηκόντων του λόγω συνταξιοδότησης, επικαλούμενος γνωριμία με υπουργό. «Σε μια δύσκολη εποχή που η ανεργία καλπάζει, είναι τουλάχιστον ντροπή η ΕΡΤ να επαναφέρει έναν συνταξιούχο της για τη νευραλγική θέση, τη στιγμή που υπάρχουν αξιόλογοι και άνεργοι στον χώρο» υπογράμμισε. Δύο ημέρες νωρίτερα, την περασμένη Πέμπτη, είχε προηγηθεί το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, στο οποίο ο διευθύνων σύμβουλος αναφέρθηκε όχι μόνο στο τηλεφώνημα που δέχθηκε από πολιτικό πρόσωπο για να λυθεί το θέμα του Μπράμου αλλά και στις πιέσεις, από την πλευρά και των τριών κομμάτων, για την επαναφορά της Ελλης Στάη στο δελτίο ειδήσεων! Δεν παρέλειψε να αναφερθεί ούτε στις νέες απαιτήσεις του υπουργείου Οικονομικών και τις νέες «μνημονιακές περικοπές» που έρχονται στην ΕΡΤ και θα δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα.

Στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο θα τεθεί το θέμα και θα αποφασιστεί εάν η παραίτηση θα γίνει δεκτή ή όχι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ζήτημα έχει πολιτικές προεκτάσεις, καθώς ο Νίκος Σίμος ήταν πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Κωνσταντίνα Γαρνέλη

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα