Στοχός ενιαία φορολογία 15% για τις επιχειρήσεις

Η καθιέρωση ενιαίου φορολογικού συντελεστή 15% για τις επιχειρήσεις είναι ένας από τους στόχους της κυβέρνησης, όπως δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, κατά τη διάρκεια ομιλίας στην εκδήλωση «Αναπτυξιακή Στρατηγική – Ευρώπη 2020: Προώθηση Επιχειρηματικών Συνεργασιών στην Ελλάδα». Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, η ενίσχυση της ρευστότητας και η τόνωση της επιχειρηματικότητας είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την έξοδο από την κρίση. Γι’ αυτόν τον λόγο από τα τέλη Απριλίου ξεκινά πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων προς τις εξαγωγικές επιχειρήσεις (που μπορεί να φτάσει και το 1,5 δισ. ευρώ).

Οπως είπε ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση προχωρεί άμεσα σε 25 παρεμβάσεις για την απλοποίηση των εξαγωγών, ενώ παράλληλα θα καταργηθεί σειρά από εμπόδια που αντιμετώπιζαν οι επιχειρήσεις με διεθνή προσανατολισμό. «Μόνο μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία θα βγούμε από την κρίση» είπε ο Αντ. Σαμαράς, ο οποίος επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα.

Με τη φράση «αν δεν υπήρχε Ελλάδα, θα ήμασταν βάρβαροι ή ειδωλολάτρες», ο Ιταλός αντιπρόεδρος της Κομισιόν και αρμόδιος επίτροπος για τη Βιομηχανία Αντόνιο Ταγιάνι εξέφρασε τη στήριξή του προς τη χώρα μας. Ο κ. Ταγιάνι, που συμμετείχε στην εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα, έκλεισε την ομιλία του με τη φράση «Ζήτω η Ελλάς», ενώ επανέλαβε τρεις φορές ότι «είμαστε όλοι Ελληνες». Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θεωρεί κύρια προτεραιότητα την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ώστε να επιστρέψει η ρευστότητα στην αγορά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα