150 διορισμοί με πτυχίο

Εκατόν πενήντα νέες θέσεις εργασίας για εξειδικευμένους μηχανικούς θα δημιουργήσει στο κέντρο Ερευνας και Ανάπτυξης που διαθέτει στην Ελλάδα η Nokia Siemens Networks (NSN), όπως ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση στελεχών της εταιρίας με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά. Μετά τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό που μια πρωταθλήτρια της τεχνολογίας, όπως είναι η Nokia Siemens Networks, όχι μόνο θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της (και αυτό είναι από μόνο του ένα πολύ θετικό νέο), αλλά ετοιμάζεται, εκτός από τις άμεσες 150 προσλήψεις νέων επιστημόνων, για την ανάδειξη και την εδραίωση της χώρας μας ως μιας στρατηγικής περιοχής».

Σε τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε, ο διευθύνων σύμβουλος της NSN Ελλάδος Αθ. Εξαρχος υποστήριξε ότι οι νέες προσλήψεις θα στηριχτούν μέσω προγράμματος του ΕΣΠΑ που δημιουργεί η κυβέρνηση, ώστε να επιδοτεί θέσεις εργασίας σε τομείς υψηλής τεχνολογίας. Η διοίκηση της εταιρίας τόνισε ότι οι περισσότερες από τις 150 προσλήψεις θα γίνουν τον επόμενο χρόνο και ότι το Κέντρο Ερευνας και Ανάπτυξης απασχολεί ήδη 500 μηχανικούς, ενώ το 100% της παραγωγής λογισμικού (ειδικεύεται στην κινητή τηλεφωνία) εξάγεται. Το 2011 η εταιρία παρουσίασε κύκλο εργασιών περί τα 86.570.000 ευρώ και κέρδη 8.844.000 ευρώ. Στα έσοδα περιλαμβάνονται οι πωλήσεις τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και υπηρεσιών.

Στη χθεσινή συνάντηση με τον κ. Σαμαρά συμμετείχε ο πρεσβευτής της Φινλανδίας στην Αθήνα Πέκα Λίντου, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της μητρικής NSN Μπάρι Φρεντς, ο κ. Εξαρχος, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Ν. Μηταράκης. Η NSN προέκυψε από τη συγχώνευση των τομέων τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού (για δίκτυα κ.λπ.) της Nokia και της Siemens και είναι σήμερα μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον κόσμο, με έδρα στο Εσπο της Φινλανδίας.

Φώτης Κόλλιας

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα