Με σκάγια στο στήθος και σε σοβαρή κατάσταση, χωρίς ωστόσο να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, νοσηλεύεται ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στα επεισόδια στις Σκουριές. Στη διάρκεια της νύχτας παρουσίασε επιπλοκές, όπως υψηλό πυρετό, με συνέπεια να κριθεί αναγκαία η μεταφορά του από το στρατιωτικό νοσοκομείο.
Ο 27χρονος που υπηρετεί στα ΜΑΤ έχει στο σώμα του δεκάδες σημάδια από σκάγια και βρίσκεται υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της καρδιοχειρουργικής κλινικής του ΑΧΕΠΑ. Στο πλευρό του βρίσκεται διαρκώς η σύζυγός του, που έπεσε στην αγκαλιά του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, ο οποίος εσπευσμένα βρέθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού.
«Δεν μπόρεσε να καταλάβει πώς χτυπήθηκε. Ξαφνικά ένιωσε ένα κάψιμο στο στήθος. Κοίταξε και είδε επάνω του παντού αίματα. Ανησυχώ, αλλά ευτυχώς οι γιατροί μάς είπαν ότι σταθεροποιήθηκε η κατάσταση της υγείας του», δήλωσε συγκλονισμένη η σύζυγος του αστυνομικού Βασίλη Νένδου.
«Ο ασθενής φέρει τραύμα διαστάσεως λίγων χιλιοστών στον λιπώδη ιστό του ανωτέρου μεσοθωρακίου και άλλα παρόμοια θραύσματα διάσπαρτα στο πρόσθιο θωρακικό τοίχωμα και σε άλλα σημεία του σώματος. Η γενική του κατάσταση είναι καλή και η πορεία του σταθερή. Επί του παρόντος δεν υπάρχει ανάγκη για άμεση χειρουργική επέμβαση» είπε διαβάζοντας το ιατρικό ανακοινωθέν ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ Γιώργος Βέργουλας.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης μετέφερε στην οικογένεια του αστυνομικού θερμές ευχές για ανάρρωση τόσο του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια όσο και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
«Θα ήθελα να σας πω ότι τα Σώματα Ασφαλείας θα συνεχίσουν να κάνουν το καθήκον τους πέρα από τις αντιξοότητες και ότι η ευνομία στη χώρα θα επιβληθεί» σημείωσε ο υπουργός.
Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος φέρεται ότι πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο εναντίον των αστυνομικών.
«Η περιοχή γελάει» (!)
«Η περιοχή γελάει με όσα λέγονται για τους πυροβολισμούς. Ολα είναι μία αφελής κατασκευή, γιατί οι περισσότεροι στην περιοχή είναι κυνηγοί και ξέρουν ότι, αν πυροβολήσεις με κυνηγετικό όπλο από 30 μέτρα, τα σκάγια δεν τρυπάνε ούτε χαρτί», είπε στη «δημοκρατία» ο Τόλης Παπαγεωργίου από το παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων.
Στο μεταξύ, οι τρεις γυναίκες από την περιοχή που συνελήφθησαν στα επεισόδια στις Σκουριές ζήτησαν και πήραν αναβολή από το Αυτόφωρο και θα δικαστούν την Τετάρτη, ενώ επ’ αόριστον αναβλήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης για την εκτόνωση της κατάστασης.
Νίκος Πιτσιακίδης