Απομεινάρια μιας ισχυρής Ελλάδας

Από περιοχή-φιλέτο, όπου «σφάζονταν» για ένα μαγαζί αντιπροσωπίες αυτοκινήτων, βιομηχανίες επίπλων και μεγάλα εμπορικά καταστήματα, πλέον η περιοχή πίσω από το εμπορικό κέντρο Μακεδονία, στην έξοδο της Θεσσαλονίκης προς Χαλκιδική, έχει μετατραπεί σε… κρανίου τόπο, με τα τεράστια γυάλινα οικοδομήματα άδεια και παρατημένα.

Τα πάλαι ποτέ εμπορικά μεγαθήρια, όπου πήγαιναν για να ψωνίσουν από τα ψώνια του σούπερ μάρκετ μέχρι… αυτοκίνητο οι Θεσσαλονικείς, δεσπόζουν ξενοίκιαστα, θύματα της εμπορικής και οικονομικής κρίσης.

«Βρισκόμαστε εδώ περισσότερο από 10 χρόνια. Μείναμε μετρημένοι στα δάχτυλα, οι μεγάλες αντιπροσωπίες έκλεισαν, έμειναν μόνο κάποιες μάντρες με μεταχειρισμένα και κάποια καταστήματα επίπλων, που κι αυτά κρατιούνται με νύχια και με δόντια. Μέχρι και οι πολυεθνικές έφυγαν, που έδιναν “αέρα” και εμπορική αξία στα ακίνητα της περιοχής» σημειώνει στη «δημοκρατία» ο ιδιοκτήτης αντιπροσωπίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών Χρήστος Τερζής.

Οπως λέει, έχει και ο ίδιος ξενοίκιαστο ένα τεράστιο κτίριο, πρώην αντιπροσωπία αυτοκινήτων, περισσότερο από δύο χρόνια. «Πριν από πολλά χρόνια τα ενοίκια ήταν όντως υψηλά, επειδή υπήρχε ζήτηση. Πλέον οι ιδιοκτήτες ζητούν ίσα να βγαίνουν να έξοδα συντήρησης και να πληρώνονται τα χαράτσια και η εφορία. Στις επιχειρήσεις μου εγώ είχα 70 άτομα προσωπικό και πλέον μείναμε η οικογένεια και δύο υπάλληλοι» συμπληρώνει ο κ. Τερζής.

Στην περιοχή περιμετρικά των οδών Απόλλωνος και Τομπάζη επικρατεί ερημιά. Αδειες βιτρίνες, άδεια μαγαζιά, πολυώροφα κτίρια που περιμένουν εις μάτην τον επόμενο ενοικιαστή…

«Υπάρχουν πάρα πολλά ανεκμετάλλευτα ακίνητα στην περιοχή, αλλά η κατάσταση δεν αλλάζει. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον, δεν κινείται η αγορά παρότι τα ενοίκια έχουν μειωθεί σημαντικά. Ελπίζουμε το κλίμα να βελτιωθεί, καθώς είναι πραγματικά κρίμα να μένουν στα αζήτητα κτίρια με πολύ καλές προδιαγραφές» λέει στη «δημοκρατία» μεσίτης της Θεσσαλονίκης.

Αριστείδης Μάτιος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα