«Ζητούμενο η σταθερότητα»

Γερμανοί πάνε κι έρχονται στο Μαξίμου. Χθες ήταν η σειρά του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε . Ο… «Βενιζέλος» της Γερμανίας (είναι κυβερνητικός εταίρος της Ανγκελα Μέρκελ) επιχείρησε να διαψεύσει και αυτός με τη σειρά του το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές. Από τη μεριά του, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τα είπε στην… πεθερά για να τα ακούσει η νύφη, και συγκεκριμένα ότι η σταθερότητα είναι το ζητούμενο, όπως και η ανάπτυξη, καθώς οι εξελίξεις γύρω μας είναι ανησυχητικές.

Ο κ. Βεστερβέλε, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, αφού αποσυνέδεσε τις εξελίξεις στη χώρα μας και το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του δημόσιου χρέους από τις γερμανικές εκλογές, ανέφερε ότι έγινε συζήτηση για την ανάπτυξη στη Ευρώπη και κυρίως στην Ελλάδα. Σημείωσε δε ότι έχουμε καλές ειδήσεις, ότι στην Ελλάδα έχει αρχίσει κάτι να κινείται, ενώ τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπιστεί το δύσκολο πρόβλημα της ανεργίας. Στο τετ α τετ μπροστά στις κάμερες ο Γερμανός υπουργός τόνισε μεταξύ άλλων: «Το μήνυμά μου είναι ένα μήνυμα σεβασμού, αλληλεγγύης και ενθάρρυνσης. Πιστεύω ότι το πλοίο ξεκινάει όταν βρίσκεσαι στη στεριά, τα πανιά της Ελλάδας είναι προς την ανάπτυξη που θα φέρει περισσότερη ευημερία στο μέλλον στους ανθρώπους αυτής της χώρας». Από τη μεριά του, ο πρωθυπουργός τον χαρακτήρισε φίλο της Ελλάδας και πρόσθεσε αναφερόμενος στη συνάντηση που έγινε προχθές στο Βερολίνο: «Είχαμε μία καλή συνάντηση για την ανεργία, με έμφαση στην ανεργία των νέων. Νομίζω ότι πήγε πολύ καλά. Είναι μια συζήτηση που θα συνεχιστεί στο Παρίσι».

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα