Η «περίεργη» τελετή των λευκοντυμένων, ακριβώς τα χαράματα, στη Βουλιαγμένη

Μια πολύ περίεργη τελετή πραγματοποιείται συστηματικά εδώ και μερικές ημέρες στην περιοχή του Λαιμού της Βουλιαγμένης. Οι λίγοι μόνιμοι κάτοικοι και οι περαστικοί παρατήρησαν ότι ακριβώς την ώρα της ανατολής του ηλίου (περίπου στις 5.15 τα ξημερώματα) μια μικρή ομάδα ανθρώπων, όλοι ντυμένοι στα λευκά, πραγματοποιούν μια ιδιαίτερη τελετή που παραπέμπει σε παγανιστικές και αποκρυφιστικές «ιερουργίες». Η ομάδα των λευκοντυμένων περιμένει να εμφανιστούν οι πρώτες ακτίνες φωτός στον ορίζοντα, σχηματίζοντας μια ευθεία όπου όλοι είναι πιασμένοι χέρι χέρι, κοιτώντας τον ήλιο. Ενα βήμα πίσω τους είναι η «αρχηγός», μια μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκα, που έχει το γενικό πρόσταγμα, εκφωνώντας φράσεις που οι υπόλοιποι επαναλαμβάνουν εν χορώ. Η εικόνα που καταγράψαμε τη στιγμή της «περίεργης» τελετής μαρτυρεί την υποβλητική ατμόσφαιρα που επικρατεί. Αμέσως μετά την ανατολή του ηλίου η ομάδα των λευκοντυμένων σχηματίζει έναν κύκλο και συνεχίζει την απαγγελία, πάντα με υποβολέα την «αρχηγό».

Αυτό το σκηνικό επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε πρωί στη μικρή παραλία που βρίσκεται απέναντι από την είσοδο του Αστέρα της Βουλιαγμένης. Οπως είναι λογικό, έχει προκαλέσει την ανησυχία των κατοίκων που ενημέρωσαν τη «δημοκρατία» για το περιστατικό. Η εν λόγω δραστηριότητα ασφαλώς δεν είναι παράνομη αλλά η σημειολογία της παραπέμπει σε αποκρυφιστική, παραθρησκευτική ή νεοπαγανιστική ομάδα. Η ευαίσθητη σε τέτοια θέματα Μητρόπολη Γλυφάδας ασφαλώς μετά το δημοσίευμά μας οφείλει να ερευνήσει το ζήτημα και να τοποθετηθεί. Ορισμένοι περίοικοι είπαν στη «δημοκρατία» ότι η συγκεκριμένη ομάδα έχει σκοπό την άθληση και δεν κάνει κάτι παραπάνω. Φυσικά, η τελετουργία που καταγράψαμε άλλα δείχνει. Αλλοι κάτοικοι υποστήριξαν ότι πρόκειται για ομάδα γιόγκα, ωστόσο ούτε και σε αυτή τη δραστηριότητα υπάρχουν τέτοιες τελετές. (Φυσικά η γιόγκα κρύβει ούτως ή άλλως κινδύνους και συνδέεται με παραθρησκείες, όπως έχει πολλές φορές επισημάνει η Εκκλησία.) Τα μέλη της ομάδας εμφανίστηκαν απρόσιτα, πλήρως προσηλωμένα στην τελετή τους, χωρίς διάθεση για διάλογο. Παρ’ όλ’ αυτά, δεν αντέδρασαν όταν η «δημοκρατία» φωτογράφισε την παράξενη τελετή. Οπως και να έχει, καλό είναι η μητρόπολη να ασχοληθεί με το θέμα ώστε αν δεν υπάρχει κάτι μεμπτό να καθησυχάσει τους κατοίκους, ειδάλλως να τους προειδοποιήσει για τους ενδεχόμενους κινδύνους.

Δημήτρης Ριζούλης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα