Σφίγγει ο κλοιός για τον Κόλα!

Ο «κλοιός» αναζήτησης των δραπετών των Φυλακών Τρικάλων είχε σφίξει ως αργά χθες το βράδυστα όρη Τσαμαντά, κατά μήκος των ελληνοαλβανικών συνόρων και στα βουνά του Σουλίου, όπου εστιάζει, όπως όλα δείχνουν, η γιγάντια αστυνομική επιχείρηση. Προηγήθηκαν ο εντοπισμός του κλεμμένου (από τη Ναυπακτία) αυτοκινήτου αλλά και η «εμφάνιση» του 35χρονου Μάριο Κόλα και του 27χρονου Ιλίρ Κούπα σε βενζινάδικο του Αγρινίου.

Ο Μάριο Κόλα ήταν ξυρισμένος και περιποιημένος ενδυματολογικά (κοντομάνικο πουκάμισο), σύμφωνα με τον υπάλληλο πρατηρίου υγρών καυσίμων, όπου οι δραπέτες εφοδίασαν με πετρέλαιο το κόκκινο αγροτικό αυτοκίνητο το οποίο έκλεψαν από την Παραβόλα Τριχωνίδας (ξημερώματα Παρασκευής). Οπως κατέθεσε ο νεαρός υπάλληλος στην Ασφάλεια Αγρινίου, ο Κόλα ήταν συνοδηγός, ενώ οδηγούσε το «δεξί χέρι» του επικίνδυνου κακοποιού, ο Ιλίρ Κούπα. Αυτός ήταν αξύριστος, με μπλουζάκι παραλλαγής. Ο υπάλληλος αναγνώρισε τους δύο δραπέτες, ενώ δεν είδε τρίτο άτομο. Οπως είπε στους αστυνομικούς, ο Κούπα τού ζήτησε να βάλει 50 ευρώ πετρέλαιο και τον πλήρωσε, χωρίς να προμηθευτεί νερό ή αναψυκτικά.

Οι κάμερες του βενζινάδικου κατέγραψαν τις κινήσεις των Αλβανών μαφιόζων. Εφτασαν στο κατάστημα (1ο χλμ. επαρχιακής οδού Αγρινίου – Θέρμου) στις 2.12 τα ξημερώματα της Παρασκευής και παρέμειναν ελάχιστα λεπτά. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δραπέτες βγήκαν στην Καρπενησίου, έστριψαν αριστερά στη Φιλελλήνων, έφτασαν στον κόμβο Sprider και βγήκαν στην Ε.Ο. Αγρινίου – Ιωαννίνων. Στη διαδρομή διερχόμενοι οδηγοί είδαν το κλεμμένο όχημα να κινείται με μεγάλη ταχύτητα.

Οι ιδιοκτήτες του αγροτικού ενημέρωσαν την Αστυνομία πέντε λεπτά μετά την κλοπή – την οποία η Αστυνομία συνέδεσε εξαρχής με τους δραπέτες. Αμεσα ενημερώθηκαν οι γειτονικές αστυνομικές διευθύνσεις και στήθηκαν μπλόκα ως τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Λίγο αργότερα το αγροτικό πέρασε από «αδύναμο» μπλόκο στην περιφερειακή της Αρτας, όπου ο Κόλα γάζωσε με καλάσνικοφ τις αστυνομικές δυνάμεις.

Προχθές το βράδυ κοντά στο χωριό Δρυμώνας Θέρμου βρέθηκε εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο το οποίο οι δραπέτες είχαν κλέψει από το χωριό Περδικόβρυση Ναυπακτίας. Ο ιδιοκτήτης που ζει την Αθήνα το είχε αφήσει στην εξοχική του κατοικία. Ανώτατοι αξιωματικοί πιθανολογούν ότι οι πέντε κακοποιοί ήταν μαζί ως το σημείο που εγκατέλειψαν το όχημα και έπειτα χωρίστηκαν. Ο Εντισον Λίκα και ο θείος του έπεσαν στην ενέδρα της ΕΚΑΜ στην Κόνισκα, ενώ οι Κόλα και Κούπα κινήθηκαν προς τη λίμνη Τριχωνίδα. Για τον πέμπτο συνεργό δεν υπάρχει σημείο ζωής ούτε στοιχεία για την ταυτότητά του.

Γιώργος Μεστός

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα