«Από τη μία τσέπη των δανειστών στην άλλη»!

Με νέα επίθεση προς την κυβέρνηση σχολίασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης την απόφαση του Eurogroup. «Στο ίδιο έργο θεατές, αλλά κάθε φορά οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, μετά τη συμφωνία του Eurogroup, βγαίνουν φτωχότεροι έναντι της τμηματικής ή πλήρους καταβολής της δόσης» δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, επισημαίνοντας ότι «στον κατήφορο αυτό δεν μπορεί να υπάρξει παρά ένα τέλος: η δημοκρατική ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Μια ανατροπή που μπορεί να σημάνει και την αρχή του τέλους για την ευρωλιτότητα».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι «η δήθεν μεγάλη επιτυχία της απόφασης του Eurogroup για την οποία πανηγυρίζει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. είναι ότι τα χρήματα της δόσης πηγαίνουν από τη μια τσέπη των δανειστών στην άλλη». «Ως γνωστόν, ο κ. Στουρνάρας απαξιοί να απαντήσει» κατέληξε.

Απαραίτητη χαρακτηρίζει η ΔΗΜ.ΑΡ. τη συνέχιση της χρηματοδότησης για τη χώρα. «H υποχώρηση όμως σε πιέσεις, όπως έγινε με τη σύνδεση της κινητικότητας με απολύσεις στον δημόσιο τομέα, την υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων και την περαιτέρω φορολόγηση, επιδεινώνει την κατάσταση της κοινωνίας» σημειώνει και τονίζει την ανάγκη προώθησης ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων.

Η Χρυσή Αυγή, με ανακοίνωσή της, υποστηρίζει ότι «οι δόσεις των τοκογλύφων επιστρέφονται αυτόματα στους ίδιους ως παράνομα τοκοχρεολύσια. Με αυτόν τον τρόπο η χώρα υπερχρεώνεται, ο λαός εξαθλιώνεται και ο εθνικός μας πλούτος δεσμεύεται. Αυτός είναι ο πραγματικός σκοπός του Μνημονίου, που υπηρετεί η άθλια συγκυβέρνηση της υποταγής».

Τέλος, το ΚΚΕ επεσήμανε ότι «η δόση που αποφασίστηκε, όπως και οι προηγούμενες, θα κατευθυνθεί στις τσέπες των επιχειρηματικών ομίλων, βιομηχάνων, εφοπλιστών και τραπεζιτών και για την κάλυψη των χρεών και των ελλειμμάτων, που δεν δημιούργησε ο λαός, αλλά ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης και η κρίση του».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα