Μεγάλη «κινητικότητα» στους δρόμους

Με συμβολικές καταλήψεις δημαρχείων, πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα απάντησαν χθες η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στο πολυνομοσχέδιο για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Στην Αθήνα, οι κεντρικοί δρόμοι έκλεισαν από νωρίς το πρωί, καθώς δημοτικοί αστυνομικοί και σχολικοί φύλακες συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο, στην πλατεία Κοτζιά, ενώ συνάδελφοί τους πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία από την οδό Αγίου Κωνσταντίνου προς το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ και τη Βουλή, και περικύκλωσαν τα γραφεία της Ν.Δ. στη λεωφόρο Συγγρού.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην κάθοδο της λεωφόρου σταμάτησε για αρκετή ώρα, ενώ αντιπροσωπία των διαδηλωτών συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή της Ν.Δ. Κωνσταντίνο Τσιμάρα.

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, με κεντρικό σύνθημα «Είμαστε άνθρωποι, δεν θα γίνουμε αριθμοί», διοργάνωσε και η ΓΣΕΕ, με τη συμμετοχή της ΟΛΜΕ και εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒ), στην Ελληνική Βιομηχανία Οπλων (ΕΛΒΟ) και στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. «Οι νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εργασιακά, οι διαθεσιμότητες, η κινητικότητα, οι απολύσεις, η ανεργία, η οποία έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, και τα χαράτσια που προωθούνται με το νέο φορολογικό δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα» τόνισε η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της, καλώντας τους εργαζομένους σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκαν και εκατοντάδες συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, ενώ το… απεργιακό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε το βράδυ, με τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην πλατεία Κάνιγγος, στην πλατεία Ομονοίας και στους στύλους του Ολυμπίου Διός.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα παραμείνουν και σήμερα στις… επάλξεις, καθώς η ΠΟΕ-ΟΤΑ κήρυξε στάση εργασίας από τις 12.00 έως τη λήξη της βάρδιας και προγραμματίζει συγκέντρωση, την ίδια ώρα, στην πλατεία Καραϊσκάκη. Πιθανότατα θα απέχουν από τα καθήκοντά τους και το Σαββατοκύριακο. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν άλλωστε την επόμενη εβδομάδα, με το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ το βράδυ της Δευτέρας (ώρα 20.00) στην πλατεία Συντάγματος και την 24ωρη πανελλαδική απεργία των συνδικάτων την Τρίτη 16 Ιουλίου. Συγκεντρώσεις, πορείες και καταλήψεις δημαρχείων και άλλων δημοτικών κτιρίων πραγματοποίησαν επίσης οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ στη βόρεια Ελλάδα (Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Πτολεμαΐδα κ.ά.) και στο Μεσολόγγι, στην Κρήτη, στην Πρέβεζα, στον Βόλο και σε άλλες πόλεις.

Γεράσιμος Κόντος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα