Σε απεργιακό κλοιό σήμερα όλη η χώρα!

Απεργιακός «πυρετός» θα επικρατήσει και σήμερα σε όλη τη χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ενώ οι κλειστοί δρόμοι και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα στους οδηγούς και στο επιβατικό κοινό. Στην Αθήνα, το κέντρο της πόλης θα κλείσει από νωρίς το πρωί, με τα συνδικάτα να καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος (ώρα 11.00) και τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ να δίνουν ραντεβού στην πλατεία Καραϊσκάκη. Οι υπηρεσίες των δήμων δεν θα λειτουργήσουν, ενώ στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν επίσης δικαστικοί υπάλληλοι, γιατροί, τραυματιοφορείς και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Στο μέτωπο των συγκοινωνιών, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 09.00 έως τις 21.00 (θα αρχίσουν να αποσύρονται μία ώρα νωρίτερα), τα τρένα και ο Προαστιακός θα παραμείνουν ακινητοποιημένα, ενώ το μετρό δεν θα εκτελεί δρομολόγια από και προς αεροδρόμιο, Παλλήνη, Παιανία, Κάντζα και Κορωπί. Οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ευαγγελισμό θα κλείσουν από τις 09.30 εξαιτίας των διαδηλώσεων στο κέντρο της πρωτεύουσας. Προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν και στις πτήσεις, καθώς η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) θα προσχωρήσει σε τετράωρη στάση εργασίας (12.00 – 16.00).

Στη Θεσσαλονίκη σε στάση εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας, θα προχωρήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ. Τα πρώτα πρωινά δρομολόγια των γραμμών θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μετά τις εννιά το πρωί και έως τις 09.30, αναλόγως της αποστάσεως των αφετηριών και τερμάτων από τα αμαξοστάσια. Επίσης, δεν θα λειτουργήσει η νυχτερινή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ Μακεδονία – Αεροδρόμιο».

Τα ειδικά τροποποιημένα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑΜΕΑ θα λειτουργήσουν κανονικά.

Τα νοσοκομεία θα εξυπηρετούν μόνο έκτακτα περιστατικά, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν το ΕΚΑΒ και οι δομές πρόνοιας. Το βράδυ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ προγραμματίζει ολονύχτια συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, με σκοπό την περικύκλωση της Βουλής, ενώ θα πραγματοποιηθεί και συναυλία συμπαράστασης στους δημοτικούς αστυνομικούς, στους σχολικούς φύλακες και στους δημοσίους υπαλλήλους που «απειλούνται» από το πολυνομοσχέδιο για την κινητικότητα. Πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν σχεδόν σε όλη τη χώρα, ενώ αύριο, ημέρα συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ θα διοργανώσουν νέο συλλαλητήριο.

Χθες, μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους αστυνομικούς, φτάνοντας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, δημοτικοί αστυνομικοί και υπάλληλοι των ΟΤΑ συγκεντρώθηκαν έξω από τα υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών, όπου αντιπροσωπία της ΚΕΔΕ είχε συναντήσεις με στελέχη της κυβέρνησης, ενώ το… απεργιακό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την απογευματινή πορεία της ΑΔΕΔΥ στη Βουλή.

Γεράσιμος Κόντος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα