Βρετανική υπόκλιση στην Ελλάδα

Στους 100 κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς παγκοσμίως βάζει η βρετανική «Daily Telegraph» την Αθήνα και 10 νησιά της Ελλάδας, από το Ιόνιο και τις Κυκλάδες έως τα Δωδεκάνησα, τις Σποράδες και την Κρήτη. Οι χρυσαφένιες αμμουδιές, τα καταγάλανα νερά, το μοναδικό φως, η Ιστορία και ο πολιτισμός της χώρας μας φαίνεται ότι έκλεψαν τις καρδιές των συντακτών του έγκριτου ταξιδιωτικού οδηγού της «Daily Telegraph» (ψηφίστηκε ως η καλύτερη ταξιδιωτική ιστοσελίδα της χρονιάς). Αρχής γενομένης από την πρωτεύουσα, το βρετανικό τουριστικό αφιέρωμα-αποθέωση της Ελλάδας ταξιδεύει τους αναγνώστες στις θάλασσές μας… δένοντας κάβους σε Κέρκυρα, Κρήτη, Υδρα, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Πάτμο, Ρόδο, Σαντορίνη και Σκιάθο.

Οπως αναφέρουν οι συντάκτες για την πρωτεύουσα, «το λίκνο του δυτικού πολιτισμού, η Αθήνα, είναι μια πόλη 2.500 χιλιάδων ετών, ένα μείγμα τσιμέντου και τούβλων σε αρχαίες πέτρες. Παρά την πρόσφατη αρνητική δημοσιότητα λόγω κρίσης, η σπουδαία πόλη παραμένει νούμερο ένα προορισμός για τους λάτρεις του πολιτισμού… Η σύγχρονη Αθήνα μπορεί να καυχιέται για την έντονη νυχτερινή ζωή της».

Τη Σαντορίνη, όπως τονίζουν, «οφείλει κανείς να την προσεγγίσει από τη θάλασσα», προκειμένου να αντιληφθεί το μεγαλείο της: «Οι ελιγμοί των πλοίων στα καταγάλανα νερά της καλντέρας, τα απόκρημνα πολύχρωμα από τη λάβα βράχια, ένας αργαλειός με κάτασπρα σπίτια σαν νιφάδες χιονιού πάνω στο βουνό… Αυτό είναι το πιο όμορφο θέαμα της Μεσογείου».

Για την Κρήτη οι συντάκτες επισημαίνουν: «Το λίκνο του Μινωικού Πολιτισμού παράγει περισσότερη ιστορία από όση μπορεί να καταναλώσει σε τοπικό επίπεδο». Αμμώδεις ακτές, μεσαιωνικά μοναστήρια και ερείπια του Μινωικού Πολιτισμού κεντρίζουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη, σε ένα νησί που δεν περιορίζεται στις όμορφες παραλίες.

Με μια αναδρομή στο «βρετανικό» παρελθόν του νησιού ξεκινάει το αφιέρωμα στην Κέρκυρα, σε κάποιες περιοχές της οποίας, ωστόσο, «η τουριστική ανάπτυξη είναι σε… καραντίνα. Παρ’ όλα αυτά, η πόλη της Κέρκυρας με τις παλιές συνοικίες της αποζημιώνει τον επισκέπτη, ενώ πρόσφατα χαρακτηρίστηκε πολιτιστική κληρονομία της UNESCO».

Για την κοσμοπολίτικη Μύκονο αναφέρεται: «Κάποτε ήταν από τα πιο γυμνά και φτωχά ελληνικά νησιά, στη δεκαετία του ’60 έγινε μια μποέμ Μέκκα και πλέον είναι ο πιο χλιδάτος και διάσημος τουριστικός προορισμός της Ελλάδας».

Αγγελος Σκορδάς

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα