Η χρυσή κούρσα του σεΐχη Βενιζέλου!

Στην Ολομέλεια της Βουλής έφτασε για μια ακόμα φορά η αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για την κρατική θωρακισμένη BMW αξίας 750.000 ευρώ με την οποία τόσο καιρό κυκλοφορούσε χωρίς να τη δικαιούται ο νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το ζήτημα ανέδειξε κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης συνδέοντάς το μάλιστα με το πετσόκομμα που επέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως υπουργός Οικονομικών του Παπαδήμου στις αποταμιεύσεις των μικροομολογιούχων. «Βλέπουμε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης -ομιλώ για το Βενιζέλο- εντελώς παράνομα να κυκλοφορεί με BMW τεθωρακισμένη 850.000 ευρώ, που τα πλήρωσε ο ελληνικός λαός, ο μικροομολογιούχος, που μετά τον έγδυσε κυριολεκτικά ο κ. Βενιζέλος με τις πολιτικές του αποφάσεις» είπε ο κ. Κασιδιάρης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αυτοκίνητο είχε αγοραστεί επί υπουργίας στο Οικονομικών του Γ. Παπακωνσταντίνου, με τον ίδιο πάντως να ρίχνει το μπαλάκι της ευθύνης στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Χρήστο Παπουτσή. Το αυτοκίνητο κληρονόμησε ο Ευ. Βενιζέλος, όταν διαδέχθηκε τον κ. Παπακωνσταντίνου, αλλά συνέχισε να το χρησιμοποιεί ακόμα κι όταν έμεινε χωρίς κυβερνητικό αξίωμα.

Ο κ. Κασιδιάρης πάντως επανέφερε ακόμα ένα θέμα που έχει αναδείξει η «κυριακάτικη δημοκρατία» από τις 16 Δεκεμβρίου του 2012 και αφορά την προκλητική αυτοτελή φορολόγηση των βουλευτών, η οποία σε αρκετές περιπτώσεις φτάνει στο σκανδαλώδες 75% αφορολογήτου της βουλευτικής αποζημίωσης.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μάλιστα, προς επίρρωσιν του λόγου του, δεν δίστασε να καταθέσει στα πρακτικά της Βουλής την περσινή βεβαίωση αποδοχών του με βάση την οποία από τα 47.000 ευρώ με τα οποία αμείφθηκε από τον Μάιο ως και την 31η Δεκεμβρίου τα 31.000 ευρώ έμειναν εντελώς αφορολόγητα, με αποτέλεσμα ο συνολικός φόρος που πλήρωσε να είναι μόλις 2.000 ευρώ, την ώρα που ένας μισθωτός με το ίδιο εισόδημα θα πλήρωνε πάνω από 9.000 ευρώ. Ο κ. Κασιδιάρης μάλιστα κατέθεσε και σχετική τροπολογία, ώστε οι βουλευτές να φορολογούνται όπως οι υπόλοιποι πολίτες, ωστόσο η τροπολογία δεν μπήκε καν προς συζήτηση. Στο θέμα πάντως αναφέρθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για παχυλές αφορολόγητες αμοιβές βουλευτών.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας», ενώ με τον νόμο 3842/2010 φαινομενικά καταργήθηκε τo δικαίωμα των βουλευτών να μη φορολογείται περίπου το 60% της βουλευτικής τους αποζημίωσης, όπως ίσχυε με το Ζ’ Ψήφισμα του Συντάγματος το 1975, ο νόμος δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά με εγκύκλιο που έστειλε τότε το υπουργείο διευκρίνιζε ότι από τη φορολόγηση εξαιρείται το 25% της βουλευτικής αποζημίωσης, ως ποσόν τεκμαρτό δαπανηθέν για τα λειτουργικά έξοδα του βουλευτή.

Γιώργος Λυκουρέντζος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα