Σταμάτης: Επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ επεδίωξε (!) ο ΣΥΡΙΖΑ

Την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ως ηθικό αυτουργό για το μαύρο στην ΕΡΤ η κυβέρνηση, με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη να λέει ξεκάθαρα ότι στην ουσία ο ΣΥΡΙΖΑ επεδίωξε επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ ώστε να χυθεί αίμα. Η συζήτηση του αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής για το κλείσιμο της ΕΡΤ τον οδήγησε σε φιάσκο. Και αυτό γιατί αφενός στον κατάλογο των ομιλητών ενεγράφησαν μόνο 11 από τους 72 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο τέλος δεν εμφανίστηκαν ούτε δικοί του βουλευτές για να ψηφίσουν, με αποτέλεσμα η πρόταση να απορριφθεί με μόλις 84 «ΝΑΙ» κόντρα στα 163 «ΟΧΙ».

Απαντώντας στις φωνές των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου υποστήριξε ότι στην ΕΡΤ «ήταν μαζεμένες όλες οι παθογένειες που μας οδήγησαν στο σήμερα. Ηταν αναγκαία και σωστή η δύσκολη αυτή απόφαση. Δεν έχω μάθει να λιγοψυχώ. Το μαύρο θα φύγει. Ο,τι και να κάνετε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Κεδίκογλου.

Καίριο χτύπημα στο «αλάθητο» της αριστερής ιδεολογίας επέφερε και ο Μάκης Βορίδης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πότε ακούσαμε στην ΕΡΤ να μιλήσουν για έναν από τους μεγαλύτερους Ελληνες διανοουμένους, τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο; Αλλά βέβαια αυτός ήταν αρχηγός της Δεξιάς. Πού να του κάνουν αφιέρωμα;».

Για μία ακόμη φορά πάντως η συζήτηση στιγματίστηκε από ύβρεις πεζοδρομίου και παρ’ ολίγον σύρραξη μεταξύ χρυσαυγιτών και συριζαίων. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρ. Πετράκος κατήγγειλε ότι στελέχη της Χ.Α. έκαναν απειλητικά τηλεφωνήματα από τη Βουλή κατά όσων ήθελαν να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της Χ.Α. στην Καλαμάτα. Ο βουλευτής της Χ.Α. Δ. Κουκούτσης αντέδρασε, χαρακτηρίζοντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «δολοφόνους, που καίνε την Αθήνα», ενώ όταν ο Β. Διαμαντόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ τον διέκοψε, ο κ. Κουκούτσης τον προκάλεσε να πάει να του το πει εκτός Ολομέλειας. Η συνέχεια είναι απερίγραπτη, με βουλευτές της Χ.Α. να αποκαλούν με ύβρεις πεζοδρομίου τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δεν αντέδρασαν.

Το περιστατικό προκάλεσε την οργισμένη αλλά καθυστερημένη αντίδραση του κ. Μεϊμαράκη (βουλευτές από όλα τα κόμματα υποστήριξαν ότι όλα οφείλονται στην ανοχή του προεδρείου που δεν αντέδρασε ούτε όταν ο Χρ. Παππάς αποκάλεσε πραξικοπηματία τον Κωνσταντίνο Καραμανλή), ο οποίος προανήγγειλε αυστηρή εφαρμογή του Κανονισμού και άμεση αποβολή από την αίθουσα όποιου βουλευτή παρεκτραπεί ξανά.

Γ. Λυκουρέντζος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα