Συνεχίζει τον εκφοβισμό με τις δηλώσεις ο απίθανος Θεοχάρης

Διαρκές αλαλούμ με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων συντηρούν οι παρεμβάσεις του γενικού γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος με όσα λέει συντηρεί κλίμα τρόμου και εκφοβισμού. Ο ίδιος αρνείται να δώσει σαφή παράταση, ενώ καλεί τον κόσμο να κάνει και εκπρόθεσμες δηλώσεις, για τις οποίες θα αποφασίσει όπως λέει αργότερα για το αν είναι εμπρόθεσμες η εκπρόθεσμες.

Ο απίθανος Θεοχάρης είναι σαφές ότι «κωλώνει» να αιτηθεί ευθέως παράταση από τους αρμόδιους γκαουλάιτερ της τρόικας και να πάει όλους τους ΑΦΜ σε μία ημερομηνία λήξης.

Χθες ο ίδιος, στο πλαίσιο των καθημερινών του εμφανίσεων στα ΜΜΕ, ανέφερε: «Το σύστημα θα συνεχίσει να δέχεται τις δηλώσεις εκείνων με ΑΦΜ που τελειώνει σε 1 και 2. Το πώς θα εξεταστούν θα εξεταστεί αργότερα».

Ανέφερε ακόμη: «Οι εκκαθαρίσεις δεν γίνονται την ίδια στιγμή. Θέλουμε να δούμε όλες τις δηλώσεις, να δούμε πόσοι θα είναι εκπρόθεσμοι και πόσοι εμπρόθεσμοι. Προσπαθούμε να πάρουμε την απόφαση όσο πιο αργά γίνεται».

Πάντως, για τους υπόλοιπους φορολογουμένους και πιο συγκεκριμένα για εκείνους που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 3 και 4 είπε: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν υπάρχει πρόβλημα με το σύστημα. Δεν χρειάζεται παράταση για όσους ο ΑΦΜ τους λήγει σε 3 και 4».

Σε ερώτηση για το εάν θα υπάρχει παράταση μετά την 30ή Αυγούστου, που λήγει και ο τελευταίος ΑΦΜ, απάντησε ότι αυτό είναι αρκετά δύσκολο, διότι εκεί αρχίζουμε να χτυπάμε δημοσιονομικά ζητήματα.

Επίσης, σε οκτώ από τις δέκα φορολογικές δηλώσεις που υποβάλλονται δεν εκδίδεται άμεσα εκκαθαριστικό σημείωμα, ενώ περίπου ένας στους δέκα καλείται στην Εφορία προκειμένου να προσκομίσει τα δικαιολογητικά της φορολογικής δήλωσης.

Οι φορολογούμενοι που έχουν υποβάλει τις «ύποπτες» δηλώσεις καλούνται να προσέλθουν στις αρμόδιες ΔΟΥ εντός 15 ημερών προσκομίζοντας όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, δηλαδή τις βεβαιώσεις αποδοχών, όλες τις αποδείξεις για καταβληθείσες δαπάνες, ακόμη και αυτές που απαιτούνται για την κάλυψη του 25% του εισοδήματος, τα πιστοποιητικά, τις υπεύθυνες δηλώσεις και τα λοιπά αποδεικτικά έγγραφα πάνω στα οποία πρέπει να βασίζονται όλα όσα αναγράφονται στα φορολογικά έντυπα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα