Αντικρατικές κορόνες και λιποθυμίες

Με κρούσματα ασιτίας εφήβων που είχαν να φάνε τρεις ημέρες και λιποθύμησαν στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας, αντικρατικές και αντιεξουσιαστικές κορόνες από τον ζάμπλουτο πρώην μπασίστα των Pink Floyd, ανεπανάληπτες μουσικές επιτυχίες και οπτικά και ηχητικά εφέ πέρασε στην Ιστορία η ροκ συναυλία του 70χρονου πια Roger Waters, θεμελιωτή του θρυλικού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», στη μέση της γιορτής των 32.000 θεατών τέσσερα παιδιά ηλικίας 15-18 ετών μεταφέρθηκαν στο ιατρείο του ΟΑΚΑ με συμπτώματα… ασιτίας! Κατά τους γιατρούς και την επικουρική ομάδα των πρώτων βοηθειών που τα υπεδέχτηκαν, οι νέοι πρέπει να είχαν να βάλουν μπουκιά στο στόμα τους τουλάχιστον τρία εικοσιτετράωρα! Τους δόθηκαν σάντουιτς και πορτοκαλάδες και στηρίχθηκαν στα πόδια τους, αφού αποκλείστηκαν άλλα παθολογικά συμπτώματα (μετρήθηκε η πίεση και έγινε καρδιογράφημα από τον εξωτερικό συνεργάτη, καρδιολόγο του σταδίου).

Επίσης, στο ιατρείο του ΟΑΚΑ μεταφέρθηκαν άλλα τέσσερα με πέντε άτομα με αναπνευστικά προβλήματα λόγω του καπνού από τα… τσιγάρα.

Αξιοπρόσεκτη στιγμή της συναυλίας, που ξεσήκωσε κύμα ενθουσιασμού στο νεανικό κοινό το οποίο είχε πλημμυρίσει τις εξέδρες, αλλά και τον χώρο του γηπέδου, ήταν όταν εμφανίστηκε στο τεράστιο video wall το μήνυμα «Να γ… η κυβέρνηση», διαχρονικό… αντικρατικό happening σε όλες τις γλώσσες, ανάλογα με τη χώρα στην οποία εμφανίζεται ο πάμπλουτος σήμερα καλλιτέχνης. H φράση ήταν γραμμένη στην ελληνική βερσιόν και αποτέλεσε «θεατρική» συνέχεια μετά το τραγούδι «Mother», με ερέθισμα τον στίχο που ακούγεται μέσα στη μουσική ροκ επιτυχία: «Μother, should I trust the government?» («Μητέρα, να εμπιστευτώ την κυβέρνηση;).

Κατά τα άλλα, την παράσταση έκλεψε πάλι το «The wall» των Pink Floyd, τραγούδι ανεπανάληπτο, επίκαιρο και αντιεξουσιαστικό. «Γεια σου, Αθήνα! Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ» ήταν τα πρώτα λόγια του Roger Waters σε άπταιστα ελληνικά. Ο καλλιτέχνης έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, αφού φαίνεται να είναι καλά πληροφορημένος για τον σταυρό του μαρτυρίου που σέρνουν μισθωτοί, συνταξιούχοι και νεοέλληνες πένητες. «Αφιερώνω τη συναυλία σε όλα τα θύματα της κρατικής τρομοκρατίας σε όλον τον κόσμο» φώναξε ο 70χρονος ροκ σταρ. «Πανηγύρι» στήθηκε όταν ακούστηκαν οι επιτυχίες «In the flesh», «The thin ice» και «Another brick in the wall».

Στέφανος Χίος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα