Στον Μπέζος η Washington Post!

Η είδηση δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Ομως το βαρύ όνομα της «Washington Post», της εφημερίδας που αποκάλυψε το σκάνδαλο Watergate και τελικά οδήγησε στις 9 Αυγούστου του 1974 στην παραίτηση του Ρίτσαρντ Νίξον, ήταν αρκετό για να γράψει τους τίτλους των πρωτοσέλιδων του διεθνούς Τύπου. Η εφημερίδα περνά πλέον στα χέρια του Τζεφ Μπέζος, του ιδρυτή της Amazon Inc, αντί 250.000.000 δολαρίων. Ψίχουλα, αν αναλογιστεί κανείς ότι το 1993 οι «NYT» εξαγόραζαν την «Boston Globe» για 1,1 δισ. δολ., για να την πουλήσουν μόλις πριν από λίγες ημέρες αντί 70.000.000 δολαρίων. Η κατάσταση όμως έχει αλλάξει πολύ την τελευταία δεκαετία και, παρά το γεγονός ότι το χαρτί φαίνεται να παραμένει στη ζωή, η διαφημιστική πίτα έχει συρρικνωθεί δραματικά. Τα διαφημιστικά έσοδα των εφημερίδων μειώθηκαν κατά 55% από το 2007 έως το 2012.

«Η “Washington Post” θα μπορούσε να επιβιώσει υπό την ιδιοκτησία της εταιρίας και να είναι κερδοφόρος και για το εγγύς μέλλον. Αλλά θέλαμε να κάνουμε περισσότερα από το να επιβιώσουμε» είπε σε συνέντευξή του ο επικεφαλής της Ντόναλντ Γκρέιαμ και πρόσθεσε: «Δεν υποστηρίζω ότι αυτό μας εγγυάται την επιτυχία, αλλά μας δίνει μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας». Η εφημερίδα επί τέσσερις γενιές -136 χρόνια- ανήκε στην οικογένεια Γκρέιαμ. «Το διαδίκτυο έχει μεταμορφώσει σχεδόν κάθε κομμάτι της αγοράς των ΜΜΕ» αναφέρει ο Μπέζος στην επιστολή του προς τους εργαζομένους της «Washington Post» και προσθέτει: «Δεν υπάρχει χάρτης και δεν θα είναι εύκολο να χαραχτεί ένα μονοπάτι. Θα πρέπει να είμαστε εφευρετικοί κι αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πειραματιστούμε». Ο Μπέζος θα καταβάλει το τίμημα σε μετρητά.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα