Σε «μαύρη» συναυλία και ο Πλούταρχος

Καθημερινή είναι πλέον η «ψαριά» που πιάνει το ΣΔΟΕ. Οπως φαίνεται, το… πάρτι της φοροδιαφυγής δεν γίνεται μόνο στη Χαλκιδική, αλλά σε όλη τη χώρα. Αυτήν τη φορά οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ εντόπισαν φοροδιαφυγή στη συναυλία του Γιάννη Πλούταρχου στο στάδιο «Φώτης Κοσμάς» στην Αλεξανδρούπολη.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης διαπιστώθηκε ότι στη συναυλία στην οποία εμφανίζεται ως διοργανωτής ποδοσφαιρικό σωματείο της περιοχής είχαν εκδοθεί εισιτήρια «μαϊμού».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η αυτοψία των ελεγκτικών Αρχών έδειξε ότι «είχαν εκδοθεί τουλάχιστον 916 μη νόμιμα εισιτήρια με αναγραφόμενη τιμή 15 ευρώ».

Μετά τον εντοπισμό των εισιτηρίων που δεν είχαν θεωρηθεί από την εφορία, οι ελεγκτές συνέλαβαν τον πρόεδρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού συλλόγου.

Πάντως η εμφάνιση του γνωστού καλλιτέχνη έγινε κανονικά, και μάλιστα είχε μεγάλη προσέλευση.

Για τα αθεώρητα εισιτήρια, το αυτόφωρο επέβαλε στον πρόεδρο του σωματείου ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή, καθώς και επιπλέον χρηματικό πρόστιμο 12.000 ευρώ.

Ο ίδιος δήλωσε άγνοια στο δικαστήριο για τα αθεώρητα εισιτήρια, λέγοντας ότι διατέθηκαν στα σημεία προπώλησης, χωρίς όμως να πείσει τους δικαστές. Επικαλέστηκε την ύπαρξη και των 1.500 θεωρημένων εισιτηρίων που εντόπισε το ΣΔΟΕ, για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται.

Για τον πασίγνωστο τραγουδιστή δεν προκύπτουν προς το παρόν ευθύνες, αλλά οι επικεφαλής του ΣΔΟΕ δηλώνουν ότι θα ελεγχθεί το συμφωνητικό που έγινε για να εμφανιστεί στην εκδήλωση.

Δεκάδες έφοδοι

Την ώρα που το ΣΔΟΕ πιάνει συνεχώς «λαβράκια» εντοπίζοντας αδήλωτο και αφορολόγητο χρήμα στη νύχτα, οι αστυνομικοί δεν έχουν αφήσει σε ησυχία τα μπαράκια της Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, απ’ όπου άρχισαν όλα.

Χθες συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα, οι δύο επειδή είχαν παραβιάσει το λουκέτο που είχε μπει στο κατάστημά τους και οι υπόλοιποι πέντε επειδή το λειτουργούσαν χωρίς να έχουν καν άδεια.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων βεβαιώθηκαν και άλλες 24 παραβάσεις. Καμπάνα έξι μηνών με αναστολή και πρόστιμο 2.000 ευρώ ήταν η ποινή που επιβλήθηκε σε έναν από τους 18 που συνελήφθησαν στους ελέγχους την προηγούμενη μέρα. Και ο συγκεκριμένος είχε παραβίασε την εντολή σφραγίσματος. Από τους υπόλοιπους 17 ένας κρίθηκε αθώος, ενώ όλοι οι υπόλοιποι πήραν αναβολή.

Νίκος Πιτσιακίδης


Μανώλης Μητσιάς: «Φταίνε και οι καλλιτέχνες! Να προσέχουν με αυτούς που συνεργάζονται»

«Ναι, εκτός από τους επιχειρηματίες, φταίνε και οι καλλιτέχνες, όταν συμμετέχουν σε συναυλίες ή χώρους όπου τα πράγματα δεν είναι καθαρά. Η ευθύνη βρίσκεται κάπου στη μέση». Με τον τρόπο αυτό σχολιάζει ο γνωστός τραγουδιστής Μανώλης Μητσιάς στη «δημοκρατία» τα τελευταία περιστατικά παραβατικότητας που διαπιστώθηκαν σε νυχτερινά κέντρα ή συναυλιακούς χώρους από ιδιοκτήτες και διοργανωτές εκδηλώσεων.

Τις τελευταίες ημέρες το ελληνικό καλλιτεχνικό στερέωμα έχει βγει στη… σέντρα, με την… ανοχή γνωστών τραγουδιστών σε φαινόμενα ανομίας με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι σε χώρους όπου τραγουδούν. Πριν από λίγες ημέρες ήταν ο Πάνος Κιάμος, που δέχθηκε βολές πανταχόθεν γιατί τραγούδησε στο νυχτερινό κέντρο που άνοιξε, παρότι το σφράγισε το ΣΔΟΕ, δηλώνοντας ότι δεν ήξερε, χθες ήταν ο Γιάννης Πλούταρχος σε συναυλία στην Αλεξανδρούπολη, όπου το ΣΔΟΕ ανακάλυψε αθεώρητα εισιτήρια και ξεψάχνισε το συμφωνητικό του τραγουδιστή. Είναι ή όχι άμοιροι ευθυνών τελικά οι καλλιτέχνες;

«Οι πραγματικοί καλλιτέχνες δεν αμαυρώνονται από αυτά. Να ανησυχούν αυτοί που κάνουν συναυλίες-αρπαχτές ή τραγουδούν σε χώρους αμφίβολους» σημειώνει και εξηγεί ότι όλα είναι θέμα επιλογών. «Πες μου με ποιον κάνεις παρέα να σου πω ποιος είσαι» τονίζει χαρακτηριστικά, αναφέροντας ότι ο ίδιος ποτέ δεν αντιμετώπισε τέτοια φαινόμενα, ακριβώς γιατί δεν μπήκε ποτέ στο σύστημα αυτό, πρόσεχε τις επιλογές του και πορεύθηκε με γνώμονα την αγάπη του για το τραγούδι.

«Ξέρετε πόσα χρήματα θα είχα βγάλει με μη νόμιμους τρόπους που μου προτάθηκαν κατά καιρούς;» σημειώνει. «Πάντα δούλευα με αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, πάντα νόμιμα, χωρίς προβλήματα» αναφέρει.

Σύμφωνα με τον ίδιο πάντως, ο καλλιτεχνικός χώρος δεν είναι το πρόβλημα, απλά προσελκύει το ενδιαφέρον και την προσοχή γιατί λάμπει, γι’ αυτό και βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο. «Η παρανομία αφορά όλους τους κλάδους και το γνωρίζουμε καλά» λέει ο κ. Μητσιάς.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα