Σε θέσεις μάχης στην Υγεία

Με μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων απαντούν οι εργαζόμενοι των δημόσιων νοσοκομείων στα σχέδια της κυβέρνησης για την κινητικότητα 1.618 υπαλλήλων στον χώρο της Υγείας. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) βρίσκεται σε θέση μάχης και έχει ήδη προκηρύξει τετράωρη στάση εργασίας (11.00-15.00) την ερχόμενη Τρίτη στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, ενώ για τις 23 Αυγούστου (Παρασκευή), ημέρα που αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των εργαζομένων οι οποίοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις εργαζομένων του νοσοκομείου Πολυκλινική και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ έξω από το υπουργείο Υγείας.

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τα μέλη της σε «αγώνα διαρκείας, προκειμένου να μην μπει ούτε ένα λουκέτο στα νοσοκομεία της χώρας και να μην γίνει ούτε μία απόλυση», ενώ στον χορό των κινητοποιήσεων πιθανότατα θα μπουν τις επόμενες ημέρες και άλλες ιατρικές ενώσεις, καθώς στο τραπέζι έχουν πέσει προτάσεις για επαναλαμβανόμενες απεργίες, ακόμη και για συμβολικές καταλήψεις νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας. «Η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων, κλείνει νοσοκομεία, μειώνει κλινικές και οργανικές θέσεις και ρίχνει στην πυρά της διαθεσιμότητας-απόλυσης πολυάριθμο υγειονομικό προσωπικό. Ο υπουργός Υγείας δείχνει διατεθειμένος να βάλει φωτιά στο ΕΣΥ και να χτίσει την πολιτική του καριέρα στις στάχτες του» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φάση της κινητικότητας θα επηρεάσει εργαζομένους της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας και των νοσοκομείων που αλλάζουν χρήση (Πολυκλινική, Πατησίων, «Αμαλία Φλέμινγκ», «Σπηλιοπούλειο» και «Αγία Βαρβάρα» στην Αττική, Λοιμωδών, Ειδικών Παθήσεων, Νοσημάτων Θώρακος και «Παναγία» στη Θεσσαλονίκη). Οι εργαζόμενοι θα τοποθετηθούν στις νέες θέσεις τους μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Γεράσιμος Κόντος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα