Δεν έριξαν φως τα πορίσματα για τον 19χρονο

Τις αντικρουόμενες καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων στους αστυνομικούς ακολουθούν και τα αντικρουόμενα πορίσματα των αρμόδιων Αρχών για την υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού του 19χρονου Θανάση Καναούτη, μετά την πτώση του από το μοιραίο τρόλεϊ της γραμμής Ζάππειο – Περιστέρι, το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Εξι ημέρες μετά τον θάνατο του άτυχου νέου δεν έχει πέσει φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του και, αντιθέτως, τα πράγματα ολοένα και μπερδεύονται στην εν εξελίξει έρευνα της Αστυνομίας.

Αρχικά υπήρξε το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι με εντολή εισαγγελέα έκαναν αυτοψία στο τρόλεϊ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ειδικούς, το πόδι του νεαρού πιάστηκε στην πόρτα, ο ίδιος έχασε την ισορροπία του, το σώμα του γύρισε και έπεσε έξω από το όχημα. Ομως λίγες ώρες αργότερα, ένα άλλο πόρισμα, αυτό των ιατροδικαστών (που πάντως θα ολοκληρωθεί μετά τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων), ήρθε να αλλάξει ξανά τα δεδομένα: Τα πόδια του νεαρού είναι «καθαρά» από χτυπήματα που θα μπορούσαν να αποδοθούν στο δυνατό κλείσιμο μιας πόρτας.

Το πόρισμα των ιατροδικαστών Γιώργου Ντιλέρνια και Σουλτάνας Μαριανού αναφέρει ότι υπάρχει μία μικρή εκχύμωση στο μέτωπο, «ερυθροειδείς εστίες στην τραχηλική χώρα» (κοκκινίλες στον λαιμό), ενώ ο άτυχος νεαρός δεν έφερε ενδείξεις από άλλα χτυπήματα σε ζωτικά σημεία, στοιχεία που ενισχύουν τις μαρτυρίες ότι, πριν από τη μοιραία πτώση, ο ελεγκτής και ο 19χρονος ήρθαν στα χέρια. Σύμφωνα πάντα με το πόρισμα, ο Θανάσης Καναούτης έφερε εκδορές στους ώμους λόγω της πτώσης του στην άσφαλτο και πιθανόν του γεγονότος ότι σύρθηκε στην άσφαλτο λόγω της κεκτημένης ταχύτητας (αδρανειακή κίνηση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν) του τρόλεϊ εκείνη τη στιγμή, η οποία υπολογίζεται σε περίπου 20 χιλιόμετρα την ώρα.

Οι δυο ιατροδικαστές καταλήγουν ότι ο 19χρονος πέθανε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, λόγω της πτώσης από ψηλό σημείο, και από την εσωτερική αιμορραγία που ακολούθησε. Οπως επισημαίνουν όμως, ταυτόχρονα, από τη νεκροψία δεν μπορεί να διαπιστωθεί εάν ο άτυχος νεαρός δέχτηκε σπρωξίματα, αφού αυτές οι ενέργειες δεν μπορούν να «αποτυπωθούν στο σώμα», από τη στιγμή που δεν είναι εξαιρετικά βίαιες. Οι ιατροδικαστές είναι βέβαιοι ότι ο 19χρονος -ο «Μπαζ», όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του- έπεσε από το τρόλεϊ με την πλάτη, χωρίς όμως να μπορούν να πουν αν κάποιος τον έσπρωξε ή όχι. Ολόκληρο το πόρισμα των ιατροδικαστών θα ολοκληρωθεί μετά την παράδοση και των τοξικολογικών εξετάσεων, κάτι που δεν αναμένεται να συμβεί πριν από το τέλος της βδομάδας.

Μήνυση της οικογένειας

Μετά την αποκάλυψη των αποτελεσμάτων της ιατροδικαστικής εξέτασης που έγινε στη σορό του 19χρονου Θανάση Καναούτη, η οικογένειά του κατέθεσε μήνυση για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο κατά του ελεγκτή και του οδηγού του μοιραίου τρόλεϊ. Ο πατέρας του άτυχου νέου Γιάννης Καναούτης επιμένει στην εκδοχή ότι ο γιος του δέχτηκε σπρωξιά, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει έξω από το τρόλεϊ, αφού πρώτα είχε προηγηθεί συμπλοκή με τον ελεγκτή, ο οποίος ήταν προκλητικός και επιτέθηκε πρώτος στον νεαρό. Το ίδιο έχουν υποστηρίξει και κάποιοι από τους αυτόπτες μάρτυρες.

Νίκος Δεμισιώτης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα